Τροχοί & TIR

Κλέβουν νύχτα τις πινακίδες σήμανσης

Μετά τα καλώδια και τα καπάκια των μετρητών ύδρευσης, στο στόχαστρο των κακοποιών βρίσκονται τώρα οι πινακίδες σήμανσης στους δρόμους, οι οποίες αφαιρούνται κατά δεκάδες κάθε νύχτα καθώς οι επαρχιακ
Πέμπτη 09/02/2023 - 18:06
Κοινοποίηση στα Social Media
πινακίδες σημανσης

Μετά τα καλώδια και τα καπάκια των μετρητών ύδρευσης, στο στόχαστρο των κακοποιών βρίσκονται τώρα οι πινακίδες σήμανσης στους δρόμους, οι οποίες αφαιρούνται κατά δεκάδες κάθε νύχτα καθώς οι επαρχιακοί, κυρίως, δρόμοι έχουν ελάχιστη κίνηση οχημάτων τη νύχτα.


Μικρές ομάδες κακοποιών εκμεταλλεύονται το σκοτάδι και αφαιρούν τη μία μετά την άλλη τις πινακίδες σήμανσης, τις οποίες κόβουν από τη βάση του κονταριού με τη χρήση σιδηροπρίονου. 


Πρόκειται για τη νέα μάστιγα που πλήττει επικίνδυνα την ασφάλεια των δρόμων με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους οδηγούς των οχημάτων που μένουν απληροφόρητοι για κάθε προειδοποίηση κινδύνου η άλλη κρίσιμη πληροφορία.


Το θέμα έχει ήδη απασχολήσει τους Δήμους και τις Περιφερειακές Ενότητες της χώρας, οι οποίες έχουν ενημερώσει τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της περιοχής τους όμως, η σύλληψη των δραστών αποτελεί δύσκολη υπόθεση καθώς είναι σχεδόν αδύνατη η επιτήρηση του επαρχιακού οδικού δικτύου τη νύχτα.


Έτσι, αυτό που γίνεται είναι η αντικατάσταση των κλεμμένων πινακίδων μετά από απόφαση των Δήμων και των Περιφερειών, αφού πρώτα εξασφαλιστεί η σχετική δαπάνη και μετά από αρκετές καθυστερήσεις. 
Σήμερα μάλιστα σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας εγκρίθηκε η προμήθεια χιλίων πινακίδων για την Περιφερειακή Ενότητα της Λάρισας.


«Έργο προϋπολογισμού 74.000 ευρώ για την αντικατάσταση των κατεστραμμένων αλλά και όλων των πινακίδων που έχουν κλαπεί: πινακίδες σήμανσης, πληροφοριακές πινακίδες και πινακίδες σε επικίνδυνες θέσεις», επεσήμανε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός ενώ τόνισε πως: «Το τελευταίο διάστημα έχουμε κρούσματα κλοπής πολλών πινακίδων σε όλο το οδικό δίκτυο του νομού».


Ο αριθμός των πινακίδων που αφαιρέθηκαν ή καταστράφηκαν και θα αντικατασταθούν ανέρχεται στις 1.000.
Να σημειώσουμε τέλος ότι, το θέμα της αντικατάστασης των κλεμμένων πινακίδων πρόκειται να απασχολήσει τα Διοικητικά Συμβούλια και άλλων Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας.
 

PreviousNext