Τροχοί & TIR

Κονβόι εκατατοντάδων οχημάτων και αρμάτων αποβιβάστηκε στην Αλεξανδρούπολη. Πού κατευθύνεται και γιατί

Εκατοντάδες οχήματα, άρματα μάχης, βαρύς οπλισμός και πυρομαχικά αποβιβάστηκαν το περασμένο Σάββατο στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, τώρα διασχίζουν τη Βουλγαρία και κατευθύνονται προς Ρουμανία, προκ
Δευτέρα 06/03/2023 - 17:04
Κοινοποίηση στα Social Media

Εκατοντάδες οχήματα, άρματα μάχης, βαρύς οπλισμός και πυρομαχικά αποβιβάστηκαν το περασμένο Σάββατο στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, τώρα διασχίζουν τη Βουλγαρία και κατευθύνονται προς Ρουμανία, προκειμένου να πάρουν μέρος σε δυο μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις, την Atlantic Resolve 23” και τη Defender Europe 23”.

Και οι δύο ασκήσεις πραγματοποιούνται με φόντο τον πόλεμο στην Ουκρανία και έχουν σχεδιαστεί με βάση το πολεμικό σκηνικό και τα μέτωπα, όπως έχουν διαμορφωθεί ανατολικά της Ουκρανίας.

Τα φορτηγά είναι κατασκευής των γνωστών αμερικάνικων βιομηχανιών που διαθέτουν ειδικά τμήματα για την παραγωγή στρατιωτικών οχημάτων (defense trucks) στη βάση των προδιαγραφών που θέτει το Πεντάγωνο.

Έτσι, στο κονβόι που κατευθύνεται προς τη Ρουμανία περιλαμβάνονται φορτηγά Mack Defense, Navistar Defense, Rheinmetall/GM Defense κ.α.

Όλα τα οχήματα και το στρατιωτικό υλικό αποβιβάστηκαν από το αμερικανικό οχηματαγωγό «LIBERTY PRIDE», το οποίο κατέπλευσε στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης προερχόμενο από το λιμάνι του Τσάρλεστον των ΗΠΑ. 

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό-Μακεδονικό πρακτορείο, για τον συντονισμό και την επίβλεψη των διελεύσεων σε συνεργασία με τις αρχές του λιμανιού και του ελληνικού στρατού, στην Αλεξανδρούπολη έχουν εγκατασταθεί ήδη διακόσιοι και πλέον Αμερικανοί στρατιωτικοί.

Με αφορμή την έλευση του πλοίου, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος, κ. Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ, αναφέρει:

«Μετά από τις κινήσεις Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου με εκφόρτωση και οδική προώθηση για τα United Nations και rotation για τον Ιταλικό Στρατό, ξεκινάμε από σήμερα ταυτόχρονες επιχειρήσεις κυκλικής εναλλαγής στρατιωτικού υλικού και μέσων του US Army με συνδυασμένες μεταφορές πλοίου-τρένου-φορτηγών οχημάτων!».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

PreviousNext