Τροχοί & TIR

Κόστος φόρτωσης φυσικού αερίου

Καθορίστηκε προσωρινό τιμολόγιο ύψους 650 ευρώ για τα φορτηγά που κάνουν χρήση του Σταθμού Φόρτωσης Φορτηγών με Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο (ΥΦΑ) στη Ρεβυθούσα. Το κόστος αυτό αφορά τον ναύλο (πήγαινε
Πέμπτη 18/08/2022 - 09:50
Κοινοποίηση στα Social Media
Φωτό: ΔΕΣΦΑ
Φωτό: ΔΕΣΦΑ

Καθορίστηκε προσωρινό τιμολόγιο ύψους 650 ευρώ για τα φορτηγά που κάνουν χρήση του Σταθμού Φόρτωσης Φορτηγών με Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο (ΥΦΑ) στη Ρεβυθούσα.

Το κόστος αυτό αφορά τον ναύλο (πήγαινε-έλα) για το φορτηγό που μεταφέρεται με πορθμείο στη Ρεβυθούσα από το λιμάνι ανταπόκρισης (Ελευσίνα, Πέραμα Μεγαρίδος και αργότερα Αλμύρα) καθώς και τα έξοδα της διαδικασίας πλήρωσης του οχήματος με υγροποιημένο φυσικό αέριο. Περιλαμβάνονται, επίσης, διάφορα άλλα κόστη υποδομής και ασφάλειας της φόρτωσης των φορτηγών.

Το κόστος φόρτωσης των 650 ευρώ ορίζεται ανά φορτίο και είναι προσωρινό με διάρκεια έως και το 2023, οπότε θα γίνει νέα αξιολόγηση και, ενδεχομένως, αναπροσαρμογή αυτής της τιμής.

Υπενθυμίζεται ότι λειτουργούν ή πρόκειται να λειτουργήσουν τα λεγόμενα «απομακρυσμένα δίκτυα διανομής» για τα οποία η μελέτη κόστους-οφέλους του Διαχειριστή Διανομής έχει αναδείξει ως οικονομικά προσφορότερη λύση την τροφοδότησή τους με Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο από την εγκατάσταση φόρτωσης της Ρεβυθούσας. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι προβλέπεται η τροφοδότηση με Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο εντός του 2022 των δικτύων διανομής των δήμων Πάτρας, Αγρινίου, Πύργου, Ιωαννίνων, Άρτης, Πρεβέζης και Ηγουμενίτσας. Επίσης, δίκτυα διανομής που προς το παρόν τροφοδοτούνται με CNG αναμένουν τη μετατροπή της τροφοδότησής τους με Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο λόγω σημαντικής αύξησης των καταναλώσεων.

PreviousNext