Τροχοί & TIR

Κρήτη: Σύσκεψη για τις θεωρητικές εξετάσεις και τον εξοπλισμό των αιθουσών

Θα ενοικιαστεί εξοπλισμός και θα τοποθετηθεί μέχρι και την Κυριακή σε όλες τις αίθουσες, προκειμένου από την ερχόμενη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024, να έχουν τη δυνατότητα όλοι οι υποψήφιοι και όλες οι σχολές να κάνουν τις θεωρητικές εξετάσεις.
Πέμπτη 08/02/2024 - 10:44
Κοινοποίηση στα Social Media
φωτό: Περιφέρεια Κρήτης
φωτό: Περιφέρεια Κρήτης

Ευρεία σύσκεψη με την παρουσία των Προέδρων των σωματείων Εκπαιδευτών Οδήγησης από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Κρήτης, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφέρεια Κρήτης παρουσία του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη.

Η σύσκεψη είχε ως αντικείμενο τις θεωρητικές εξετάσεις υποψηφίων για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης αφού σύμφωνα με το νόμο 4850/2021, προβλέπεται οι αίθουσες των εξετάσεων να εξοπλιστούν με κάμερες και συσκευές ανίχνευσης για διασφάλιση της διαφάνειας και της αποτελεσματικότητας των εξετάσεων.

Όπως εξήγησε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, η Περιφέρεια Κρήτης είχε προβεί σε δύο διαγωνισμούς για τον εξοπλισμό των αιθουσών σε όλη την Κρήτη. Τελικά μετά από τις διαδικασίες ενστάσεων των υποψηφίων, αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος την 1η Φεβρουαρίου, με δυνατότητα προσφυγής μέχρι το ερχόμενο Σάββατο.

Ωστόσο, επειδή έχει παρέλθει η καταληκτική ημερομηνία παράτασης που είχε δώσει το Υπουργείο, με απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης θα ενοικιαστεί εξοπλισμός και θα τοποθετηθεί μέχρι και την Κυριακή σε όλες τις αίθουσες, προκειμένου από την ερχόμενη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024, να έχουν τη δυνατότητα όλοι οι υποψήφιοι και όλες οι σχολές να κάνουν τις θεωρητικές εξετάσεις.

Κατά τη σύσκεψη οι Πρόεδροι των Σωματείων Εκπαιδευτών Οδήγησης εξέφρασαν τη σύμφωνη γνώμη τους για να διεξάγονται οι εξετάσεις με τον τρόπο αυτό προσωρινά. Μετά την ανάδειξη του οριστικού αναδόχου θα τοποθετηθούν οι συγκεκριμένες συσκευές που θα αγοραστούν σε όλες τις αίθουσες.

PreviousNext