Τροχοί & TIR

ΚΤΕΟ επιβατικών που ταξινομήθηκαν ως μεταχειρισμένα

Διευκρίνιση προς τα ΚΤΕΟ της χώρας παρέχει με εγκύκλιό του το υπ. Μεταφορών και αφορά στον τεχνικό έλεγχο επιβατηγών οχημάτων που ταξινομήθηκαν ως μεταχειρισμένα.
Τρίτη 30/04/2024 - 13:24
Κοινοποίηση στα Social Media
.

Διευκρίνιση προς τα ΚΤΕΟ της χώρας παρέχει με εγκύκλιό του το υπ. Μεταφορών και αφορά στον τεχνικό έλεγχο επιβατηγών οχημάτων που ταξινομήθηκαν ως μεταχειρισμένα.

Συγκεκριμένα, η εγκύκλιος προς τα ΚΤΕΟ αναφέρει:

Σε συνέχεια της σχετικής εγκυκλίου που αφορά στη διενέργεια στα ΚΤΕΟ του τεχνικού ελέγχου επιβατηγών οχημάτων που ταξινομήθηκαν πρόσφατα στη χώρα μας ως μεταχειρισμένα, σας γνωρίζουμε τα εξής:

Εφεξής, για λόγους συμμόρφωσης προς τις απαιτήσεις του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων, στις περιπτώσεις που κατά τη διενέργεια του τεχνικού ελέγχου επιβατηγών οχημάτων που ταξινομήθηκαν στη χώρα μας ως μεταχειρισμένα δεν αντλούνται από το μηχανογραφικό σύστημα τα στοιχεία αναγνώρισης του ξένου πιστοποιητικού τεχνικού ελέγχου ή του περιοδικού τεχνικού ελέγχου που διενεργήθηκε πριν την ταξινόμηση του οχήματος, το ΚΤΕΟ θα αποστέλλει στην αρμόδια Γεν. Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας, κοινοποιώντας στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας (Μονάδα Επιθεωρήσεων και Ελέγχων, Τομέας Δημοσίων Έργων και Μεταφορών, Υποτομέας Μεταφορών), μόνον τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος για το οποίο δεν αντλήθηκαν τα στοιχεία προηγούμενου ελέγχου. Η ως άνω ενημέρωση μπορεί να πραγματοποιείται είτε εγγράφως είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η συγκεκριμένη τροποποίηση κρίνεται εφικτή δεδομένου ότι ο αριθμός κυκλοφορίας του οχήματος αρκεί για τον έλεγχο της διαδικασίας ταξινόμησής του, αφού στην αρμόδια Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας τηρείται ο φάκελος του οχήματος και, επιπλέον, τόσο οι Περιφέρειες όσο και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας έχουν πρόσβαση στο Αρχείο Αδειών Κυκλοφορίας Οχημάτων και στο Μηχανογραφικό Σύστημα ΚΤΕΟ του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Επισημαίνεται ότι η προαναφερόμενη διαδικασία λαμβάνει χώρα μόνον για τα οχήματα που, βάσει της νομοθετημένης συχνότητας ελέγχου, είχαν υποχρέωση υποβολής φωτοαντιγράφου ΔΤΕ, χωρίς σοβαρές ή επικίνδυνες ελλείψεις, κατά την ταξινόμησή τους στη χώρα μας για πρώτη φορά.

Κατά τα λοιπά εξακολουθεί να εφαρμόζεται η υπ’ αρ. 9129/21-12-2022 εγκύκλιος του Γεν. Γραμματέα Μεταφορών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Η παρούσα εγκύκλιος βρίσκεται αναρτημένη στον ιστότοπο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, στη διαδρομή Μεταφορές → Τεχνικός Έλεγχος & Εγκαταστάσεις Εξυπηρέτησης Οχημάτων → Τεχνικός Έλεγχος Οχημάτων → Έλεγχος Μεταχειρισμένων – Μεταβίβαση → Περιοδικός Τεχνικός Έλεγχος μεταχειρισμένων οχημάτων πριν την έκδοση άδειας κυκλοφορίας για πρώτη φορά στην Ελλάδα και μπορείτε να την αναζητήσετε στον ακόλουθο υπερσύνδεσμο:

https://www.yme.gr/metafores/texnikos-elegxos-egkatastaseis-eksypiretis….

PreviousNext