Τροχοί & TIR

Διακοπές κυκλοφορίας σε δρόμους της Πιερίας και της Θεσσαλίας

Πώς θα διεξάγεται η κυκλοφορία
Τετάρτη 05/06/2024 - 09:18
Κοινοποίηση στα Social Media
φωτό αρχείου
φωτό αρχείου

Ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, θα πραγματοποιηθούν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδικά τμήματα της Πιερίας, λόγω διεξαγωγής της αθλητικής διοργάνωσης «Σκυταλοδρομία Ελικώνας – Όλυμπος».

Συγκεκριμένα, σήμερα Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024 και κατά τις ώρες από 19.00 έως 21.30, θα ισχύει σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στο ρεύμα κίνησης των αθλητών, στα εξής οδικά σημεία:

  • στην παλαιά εθνική οδό Ευαγγελισμού – Λεπτοκαρυάς, από τα όρια με την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας έως το 32,5 χιλιόμετρο,
  • στην ανατολική παράπλευρη της Π.Α.Θ.Ε., από τη διασταύρωση Σκοτίνας έως τη διασταύρωση Πλάκας και
  • στη συνδετήρια οδό για Λιτόχωρο, από τη διασταύρωση με την ανατολική παράπλευρη της Π.Α.Θ.Ε., έως τη διασταύρωση των οδών Αγίου Νικολάου με Κουτρούμπα (μέσω ανισόπεδου κόμβου Πλάκας Λιτοχώρου)

Επιπλέον την ίδια ημέρα και κατά τις ώρες από 20.00 έως 22.30, θα ισχύει ολική διακοπή της κυκλοφορίας από τη διασταύρωση των οδών Αγίου Νικολάου με Κουτρούμπα, έως το αθλητικό κέντρο Λιτοχώρου.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται – κατά περίπτωση – μέσω δημοτικών οδών και της εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

Τα χρονικά διαστήματα των ανωτέρω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, δύνανται να παραταθούν ή να μειωθούν, ανάλογα με τις κυκλοφοριακές συνθήκες, αλλά και τον χρόνο διεξαγωγής της αθλητικής διοργάνωσης.

Στη Θεσσαλία

Σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, κατά τη διεξαγωγή της Αθλητικής Διοργάνωσης Σκυταλοδρομίας Ελικώνας-Όλυμπος, σήμερα, Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024, από ώρα 11.00΄ θα ισχύσουν οι κάτωθι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

  • σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στο ρεύμα κυκλοφορίας-κίνησης των αθλητών και εκ περιτροπής διεξαγωγή της, στις κατωτέρω οδούς:

(α) Στην Π.Ε.Ο. Λαμίας-Λάρισας, από τα όρια της Π.Ε. Λάρισας με την Π.Ε. Φθιώτιδας έως τη Νέα Περιφερειακή Οδό Φαρσάλων.

(β) Στη Νέα Περιφερειακή Οδό Φαρσάλων καθ’ όλο το μήκος της έως την Ε.Ο. Λάρισας-Φαρσάλων.

(γ) Στην Ε.Ο. Λάρισας-Φαρσάλων, από την Νέα Περιφερειακή Οδό Φαρσάλων έως την οδό Φερεκίδη του Δήμου Λαρισαίων.

(δ) Στην οδό Φερεκίδη, καθ΄ όλο το μήκος της.

(ε) Στην Λεωφόρο Καραμανλή, καθ’ όλο το μήκος της.

(στ) Στην Π.Ε.Ο. Λάρισας-Θεσσαλονίκης, καθ’ όλο το μήκος της.

(ζ) Στο Δυτικό Παράπλευρο Οδικό δίκτυο του Π.Α.Θ.Ε., από το ύψος του Α/Κ Γυρτώνης έως το ύψος της Δ.Ε. Μακρυχωρίου.

(η) Στο Ανατολικό Παράπλευρο Οδικό δίκτυο του Π.Α.Θ.Ε., από το ύψος της Δ.Ε. Μακρυχωρίου έως τον κυκλικό κόμβο Ευαγγελισμού.

(θ) Στην Π.Ε.Ο. Ευαγγελισμού-Λεπτοκαρυάς έως τα όρια της Π.Ε. Λάρισας με την Π.Ε. Πιερίας.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται εκ περιτροπής και σύμφωνα με τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Εξαιρούνται τα οχήματα άμεσης ανάγκης και επέμβασης.

PreviousNext