Αναστέλλεται η εφαρμογή του μέτρου της εισόδου των επιβατών από την μπροστινή πόρτα στα λεωφορεία και στα τρόλεϊ μετά από αίτημα των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες, παράλληλα με τα μέτρα που λαμβάνει ο ΟΑΣΑ για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορονοϊού.

Είναι γεγονός ότι η υποχρεωτική είσοδος των επιβατών από την μπροστινή πόρτα δημιουργούσε συνωστισμό στον χώρο του οδηγού, αλλά και μεταξύ των επιβατών λόγω της καθυστέρησης στο σκανάρισμα της κάρτας.

Πάντως, με τη δυσμενή αυτή συγκυρία, ίσως ο ΟΑΣΑ θα πρέπει να επανεξετάσει γενικότερα το μέτρο της εισόδου των επιβατών μόνο από την μπροστινή πόρτα, γιατί δημιουργεί χρονοκαθυστέρηση στην εκτέλεση των δρομολογίων των λεωφορείων σε μια περίοδο που αυτά δεν επαρκούν, ενώ ταυτόχρονα δυσχεραίνεται η ροή κυκλοφορίας των επιβατών, ειδικά στα μικρά λεωφορεία των οποίων η μπροστινή πόρτα είναι μονή.

Πέραν της αναστολής του μέτρου της εισόδου από την μπροστινή πόρτα, ο ΟΑΣΑ συνέστησε «λελογισμένη» χρήση των κλιματιστικών και αερισμό των λεωφορείων στις αφετηρίες και στα τέρματα.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΑ και οι οδηγοί θα έχουν, επίσης, στη διάθεσή τους αντισηπτικά τα οποία τοποθετήθηκαν σε γραφεία, εκδοτήρια, σταθμούς και σε όλους τους χώρους όπου απασχολούνται εργαζόμενοι του Οργανισμού.