Τροχοί & TIR

Μεγάλη παραγγελία για eActros

Η Tevex Logistics, η επιχειρηματική μονάδα logistics του Τönnies Group, υπέγραψε επιστολή προθέσεων με την Mercedes-Benz Trucks για την προμήθεια 50 eActros LongHaul. Πρόκειται για μία από τις μεγα
Τετάρτη 22/02/2023 - 09:45
Κοινοποίηση στα Social Media

Η Tevex Logistics, η επιχειρηματική μονάδα logistics του Τönnies Group, υπέγραψε επιστολή προθέσεων με την Mercedes-Benz Trucks για την προμήθεια 50 eActros LongHaul. 

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες παραγγελίες βαρέων ηλεκτρικών οχημάτων μεγάλων αποστάσεων, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά τροφίμων.

Η Tevex Logistics σκοπεύει να μειώσει τις εκπομπές CO2 του στόλου κατά τουλάχιστον 50% μέχρι το 2030. Η μαζική παραγωγή του Mercedes ξεκινά το 2024, καθώς η Mercedes θέλει να εξασφαλίσει ότι το όχημα και η γραμμή μετάδοσης κίνησης θα έχουν εφάμιλλη αντοχή και αξιοπιστία με τα συμβατικά ντίζελ Actros. Αυτό σημαίνει τουλάχιστον 1,2 εκατομμύρια χιλιόμετρα χωρίς σημαντικές επισκευές, ή 10 χρόνια απροβλημάτιστης χρήσης.

Το όχημα θα φέρει μπαταρίες LFP οι οποίες χαρακτηρίζονται από μεγάλη διάρκεια ωφέλιμης ζωής και υψηλή ενεργειακή πυκνότητα. Οι μπαταρίες των οχημάτων παραγωγής θα μπορούν να «πηγαίνουν» από το 20 στο 80% του επιπέδου φόρτισης σε λιγότερο από 30 λεπτά, ενώ ένα πλήρως φορτισμένο eActros θα μπορεί να καλύψει γύρω στα 500 χιλιόμετρα.

PreviousNext