Τροχοί & TIR

Το μεγαλύτερο parking φορτηγών στον κόσμο

Με την προσθήκη 200 νέων θέσεων για νταλίκες, το Maasvlakte Plaza Truck Parking διαθέτει τώρα 567 συνολικά θέσεις στάθμευσης φορτηγών και πλέον είναι το μεγαλύτερο parking φορτηγών στον κόσμο. Η μέσ
Δευτέρα 13/07/2020 - 14:10
Κοινοποίηση στα Social Media

Με την προσθήκη 200 νέων θέσεων για νταλίκες, το Maasvlakte Plaza Truck Parking διαθέτει τώρα 567 συνολικά θέσεις στάθμευσης φορτηγών και πλέον είναι το μεγαλύτερο parking φορτηγών στον κόσμο.

Η μέση πληρότητα του parking φτάνει το 90% των θέσεων και όλες καλύπτονται με υπηρεσίες φύλαξης, καθαριότητας και παροχές προς τους οδηγούς των φορτηγών (καταστήματα, WC κ.λπ.). Το Maasvlakte Plaza Truck Parking εξυπηρετεί καθημερινά εκατοντάδες φορτηγά που φτάνουν στο Rotterdam για να φορτώσουν, ενώ ταυτόχρονα δίνει την ευκαιρία στους οδηγούς να ξεκουραστούν και να κάνουν τα ωράρια ανάπαυσης.

Από την πλευρά της, η Αρχή Λιμένος του Rotterdam αναφέρει ότι η επέκταση του parking των φορτηγών μειώνει την κυκλοφορία βαρέων οχημάτων στην περιοχή και συνεισφέρει έτσι και στην ασφάλεια.

Στο μεταξύ, έγινε επίσημα γνωστό πως το κονσόρτσιουμ SecureNL, που είναι υπεύθυνο για την παραπάνω επέκταση του Maasvlakte Plaza, έχει ξεκινήσει μελέτες και πρόδρομες εργασίες για την κατασκευή 765 επιπλέον θέσεων parking φορτηγών στις τοποθεσίες Nobis Asten στο Brabant, στο TruckStope Venlo στο Limburg και στο Dordrecht.

Όλα τα parking έχουν πρόσβαση στους βασικούς ευρωπαϊκούς οδικούς άξονες και χρηματοδοτούνται από το ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό εργαλείο «Connecting Europe».

PreviousNext