Από σήμερα, Δευτέρα 13 Ιουλίου, έως και την Κυριακή 2 Αυγούστου 2020, θα παραμείνει κλειστή η δεξιά λωρίδα (και η Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης) στην έξοδο της Αττικής Οδού προς Ραφήνα, λόγω της υλοποίησης πιλοτικών δοκιμών για το ερευνητικό πρόγραμμα SAFE STRIP.

Σημειώνεται, πως το ερευνητικό πρόγραμμα SAFE STRIP αφορά στη δημιουργία τεχνολογίας που θα παρέχει έγκαιρη και αξιόπιστη πληροφόρηση στους οδηγούς για τις επικείμενες συνθήκες στον δρόμο, με στόχο τη βελτίωση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας.

Συγκεκριμένα, τα σενάρια που θα δοκιμαστούν στην Αττική Οδό αφορούν σε προειδοποιήσεις στους οδηγούς αναφορικά με την εκτέλεση εργασιών στον δρόμο ή για οχήματα που, πιθανώς, κινούνται ανάποδα. Στο πλαίσιο αυτό, θα διερευνηθεί η δυνατότητα προβολής ενημερωτικών μηνυμάτων, είτε στην οθόνη των οχημάτων που διαθέτουν ανάλογο εξοπλισμό είτε στην οθόνη του κινητού (smartphone) των οδηγών.

Σε κάθε περίπτωση, οι οδηγοί μπορούν να ενημερώνονται για τις κυκλοφοριακές συνθήκες που επικρατούν στην Αττική Οδό, καλώντας σε 24ωρη βάση τον τετραψήφιο αριθμό 1024 ή ακολουθώντας τον λογαριασμό της Αττικής Οδού στο twitter (@aodostraffic).