Τροχοί & TIR

Μεταφορές μαθητών και από τους προσωρινούς αναδόχους

Τροπολογία/ προσθήκη στο σχέδιο νόμου του υπουργείο Δικαιοσύνης με τίτλο «Παρεμβάσεις στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας… κ.λπ.».
Τετάρτη 11/09/2024 - 10:37
Κοινοποίηση στα Social Media
Φωτό αρχείου
Φωτό αρχείου

Με σκοπό να μην δημιουργηθούν προβλήματα κατά τις μεταφορές των μαθητών, αποφασίστηκε ότι η «ανάθεση της εκτέλεσης των σχετικών δρομολογίων σε προσωρινούς αναδόχους του ν. 4957/2022 είναι δυνατή μέχρι την ολοκλήρωση των διαγωνισμών με την υπογραφή των οικείων συμβάσεων».

Αυτό προστέθηκε ως τροπολογία/ προσθήκη στο σχέδιο νόμου του υπουργείο Δικαιοσύνης με τίτλο «Παρεμβάσεις στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας… κ.λπ.».

Εμείς να υπενθυμίσουμε ότι με το άρθρο 391 του νόμου 4957/22, ορίζεται ότι στις περιπτώσεις των εκκρεμών κατά την έναρξη του σχολικού έτους διαγωνισμών, και αφού έχει γίνει χρήση των προβλεπόμενων δυνατοτήτων χρονικής παράτασης του αντικειμένου της σύμβασης μέχρι την ολοκλήρωση του διαγωνισμού μεταφοράς μαθητών, η οικονομική επιτροπή της οικείας Περιφέρειας μπορεί, κατ’ εξαίρεση των κείμενων διατάξεων, να αποφασίζει την ανάθεση της εκτέλεσης των σχετικών δρομολογίων στους προσωρινούς μειοδότες ή προσωρινούς αναδόχους μέχρι την ολοκλήρωση των διαγωνισμών με την υπογραφή των οικείων συμβάσεων.

Επίσης, ισχύει η διάταξη του παραπάνω νόμου σύμφωνα με την οποία οι δαπάνες μεταφοράς μαθητών δημόσιων σχολείων, που αφορούν στα προηγούμενα έτη, καταβάλλονται νόμιμα μέχρι τη σύναψη της σχετικής σύμβασης μεταφοράς, εφόσον ο οικείος περιφερειάρχης βεβαιώνει με σχετική πράξη του την εκτέλεση της μεταφοράς των μαθητών και εφόσον το ύψος της σχετικής δαπάνης είναι σύμφωνο με την απόφαση ανάθεσης της οικείας οικονομικής επιτροπής.

PreviousNext