Τροχοί & TIR

Μεταφορικό ισοδύναμο και για αερομεταφορές

Επεκτάθηκε η επιδότηση του μεταφορικού ισοδύναμου και στις αερομεταφορές σύμφωνα με χθεσινή (20/5/19) εξαγγελία του αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριου Σαντορινιού. Διε
Τρίτη 21/05/2019 - 10:42
Κοινοποίηση στα Social Media

Επεκτάθηκε η επιδότηση του μεταφορικού ισοδύναμου και στις αερομεταφορές σύμφωνα με χθεσινή (20/5/19) εξαγγελία του αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριου Σαντορινιού.

Διευκρινίζεται μάλιστα, πως «οι δικαιούχοι νησιώτες δεν χρειάζεται να κάνουν καμία επιπλέον διαδικασία: όσοι είναι ήδη εγγεγραμμένοι, χρησιμοποιούν τον Μοναδικό Αριθμό Νησιώτη στο σύστημα κρατήσεων των αεροπορικών εταιρειών και η επιδότηση θα είναι αντίστοιχη στο μέγιστο της επιδότησης για την αντίστοιχη ακτοπλοϊκή μεταφορά, δηλαδή για εισιτήριο με καμπίνα β΄ θέσης, για αποστάσεις άνω των 80 ναυτικών μιλίων και εισιτήριο της θέσης ταχυπλόου κάτω των 80 ναυτικών μιλίων. Στο μέτρο συμμετέχουν η Aegean, η Sky Express και η Astra Airlines».

Και κρητικά προϊόντα στο μεταφορικό ισοδύναμο

Αναφερόμενος στα προϊόντα της Κρήτης, ο κ. Σαντορινιός ανέφερε ότι εξετάζεται θετικά η επέκταση της κάλυψης του κόστους μεταφοράς των προϊόντων από και προς την Κρήτη και για τον λόγο αυτό ολοκληρώθηκε σχετική μελέτη των Επιμελητηρίων της Κρήτης και της Περιφέρειας του νησιού, η οποία κρίθηκε αποδεκτή ως προς τις προτάσεις της. Έτσι, από την 1η Ιουλίου 2019 μία σειρά από προϊόντα και επιχειρήσεις της Κρήτης θα είναι επιλέξιμα για το κέντρο της μεταφοράς προϊόντων από και προς το νησί της Κρήτης, στο πλαίσιο του μεταφορικού ισοδύναμου.

Υπενθυμίζεται, ότι ως βάση υπολογισμού του μεταφορικού ισοδύναμου λαμβάνεται το χερσαίο κόστος μεταφοράς σε μια συγκεκριμένη απόσταση. Αν το θαλάσσιο ή (τώρα και) το αεροπορικό κόστος είναι μεγαλύτερο σε σχέση με το χερσαίο, αυτό επιδοτείται.

PreviousNext