Τροχοί & TIR

Μιχάλης Παπαδόπουλος για τη μείωση των θυμάτων από τροχαία ατυχήματα

«Κάθε Έλληνας, δυστυχώς, έχει θρηνήσει έναν συγγενή, έναν φίλο του ή κάποιο οικείο του πρόσωπο, που χάθηκε σε τροχαίο δυστύχημα ή τραυματίστηκε βαριά και υποφέρει για χρόνια, ο ίδιος και η οικογένει
Δευτέρα 21/11/2022 - 15:43
Κοινοποίηση στα Social Media

«Κάθε Έλληνας, δυστυχώς, έχει θρηνήσει έναν συγγενή, έναν φίλο του ή κάποιο οικείο του πρόσωπο, που χάθηκε σε τροχαίο δυστύχημα ή τραυματίστηκε βαριά και υποφέρει για χρόνια, ο ίδιος και η οικογένειά του.

Εις μνήμην των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους σε δυστυχήματα, οφείλουμε σήμερα να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για τη βελτίωση του επιπέδου Οδικής Ασφάλειας στη χώρα μας».

Αυτό μεταξύ άλλων δήλωσε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές, Μιχάλης Παπαδόπουλος, στον σταθμό του Μετρό Συντάγματος, όπου διοργανώθηκε εθελοντική Αιμοδοσία για τραυματίες από Τροχαία Ατυχήματα, από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.Α.Σ) «Πάνος Μυλωνάς» και το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας – Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων».

«Ο νέος ΚΟΚ θα είναι αυστηρότερος απέναντι στους ασυνείδητους οδηγούς γιατί πλέον, δεν μπορεί να υπάρχει ανοχή σε επικίνδυνες και αντικοινωνικές συμπεριφορές.

Όλοι μας πρέπει να μάθουμε πως όταν μπαίνουμε στο αυτοκίνητο ή ανεβαίνουμε στη μοτοσικλέτα, κρατάμε στα χέρια μας τη ζωή τη δική μας, αλλά και των άλλων ανθρώπων που συναντάμε στον δρόμο μας. Αυτή η νοοτροπία πρέπει να γίνει κτήμα μας, γιατί μόνο έτσι θα αποτρέψουμε νέες τραγωδίες».

Το υπ. Υποδομών και Μεταφορών έχει πάρει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που βελτιώνουν το επίπεδο εκπαίδευσης των οδηγών και επιβάλλουν αυστηρότερες ποινές σε εκείνους που οδηγούν επικίνδυνα, θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των συνανθρώπων τους, σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος.

Να σημειωθεί ότι περισσότεροι από 150 πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της εθελοντικής αιμοδοσίας.

PreviousNext