Μιχάλης Παπαδόπουλος: Η ορθή χρήση αλυσίδων είναι παράγοντας οδικής ασφάλειας

Δευ, 05/12/2022 - 12:56

Η εκμάθηση της ορθής χρήσης των αντιολισθητικών αλυσίδων είναι παράγοντας οδικής ασφάλειας τόνισε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές, Μιχάλης Παπαδόπουλος, στην πρώτη πανελλήνια δράση επιμόρφωσης οδηγών για την τοποθέτηση αντιολισθητικών αλυσίδων και την ασφαλή οδηγική συμπεριφορά σε συνθήκες χιονόπτωσης, που διοργάνωσε ο Δήμος Γλυφάδας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Σε δήλωσή του, ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στα προβλήματα που έχουν προκληθεί κατά καιρούς στην κυκλοφορία των οχημάτων σε περιόδους χιονοπτώσεων, επισημαίνοντας ότι αρκετοί οδηγοί δεν γνωρίζουν σήμερα πώς γίνεται η τοποθέτηση των αντιολισθητικών αλυσίδων.

Ο Υφυπουργός Μεταφορών υπενθύμισε ότι ενσωματώθηκε στο πρόγραμμα εκπαίδευσης των υποψήφιων οδηγών η διαδικασία εκμάθησης της ορθής χρήσης των αντιολισθητικών αλυσίδων, ενώ παράλληλα, από σήμερα άρχισαν και οι δράσεις ενημέρωσης που αποσκοπούν στην εκπαίδευση όλων των οδηγών.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Οδήγησης έκαναν επίδειξη της διαδικασίας τοποθέτησης των αντιολισθητικών αλυσίδων σε οχήματα, ενώ ανάλογες δράσεις προγραμματίζονται από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σε συνεργασία και με άλλους Δήμους.