Συνολικά 92 μηχανήματα πληρωμής με κάρτα (POS) εγκαταστάθηκαν σε 5 μετωπικούς και 9 πλευρικούς σταθμούς διοδίων της Ολυμπίας Οδού.

Σημειώνεται πως τα POS τοποθετήθηκαν σε όλες τις λωρίδες με Αυτόματα Μηχανήματα Πληρωμής (APM) των μετωπικών και πλευρικών σταθμών διοδίων και στοχεύουν στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους οδηγούς - χρήστες του αυτοκινητόδρομου.

Πώς λειτουργεί η νέα υπηρεσία

Με τα POS, η διαδικασία διέλευσης από τους σταθμούς διοδίων καθίσταται πιο απλή και σύντομη. Αναλυτικότερα, η νέα υπηρεσία λειτουργεί ως εξής:

  • Περνώντας από τη Λωρίδα των Αυτόματων Μηχανημάτων Πληρωμής (με το χαρακτηριστικό πράσινο χρώμα), ο οδηγός σκανάρει ανέπαφα την πιστωτική ή χρεωστική του κάρτα και περιμένει μερικά δευτερόλεπτα για την εκτύπωση της απόδειξης.
  • Εναλλακτικά, ο οδηγός τοποθετεί την κάρτα στην ειδική σχισμή και πληκτρολογεί το PIN.

Αξίζει να αναφερθεί, πως τα Αυτόματα Μηχανήματα Πληρωμής (APM) θα συνεχίσουν να λειτουργούν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, δίνοντας στον οδηγό τη δυνατότητα πληρωμής με κέρματα (εκτός από κέρματα των 0,01€, 0,02€ και 0,05€) και χαρτονομίσματα (των 5€, 10€ και 20€).

001_0.jpg