Η γνωριμία μας με τον Σπύρο Σιακαμπένη κρατάει πολλά χρόνια, από το πρώτο Truck Festival των Μεγάρων, όπου έδωσε δυναμικό παρών με τις αυτοκινητοφόρες του.

Η χρονιά εκείνη, το 2003, αποτελεί ορόσημο για τον κόσμο του Truck tuning, καθώς άλλαξαν πολλά στο χώρο των βελτιωμένων φορτηγών, δίνοντας το έναυσμα στους αυτοκινητιστές να εκδηλώσουν με ποικίλους τρόπους το μεράκι τους για τα φορτηγά.

Στα επόμενα φεστιβάλ ο ανταγωνισμός ήταν έντονος, με πολλές κατηγορίες, από την καλύτερη καμπίνα και την πιο εντυπωσιακή αερογραφία, μέχρι το πιο προσεγμένο συρόμενο. Τα χρόνια πέρασαν, οι εκδηλώσεις προς τιμήν του φορτηγού μειώθηκαν, ωστόσο, αυτό που δεν χάθηκε ποτέ είναι ο ενθουσιασμός του κόσμου για το φορτηγό. Ακόμη και σήμερα που ο στόλος των ελληνικών φορτηγών είναι από τους πιο γερασμένους στην Ευρώπη, τα περισσότερα από αυτά καταφέρνουν και κρύβουν καλά την ηλικία τους.

Ο Σπύρος συνεχίζει μια παράδοση αρκετών χρόνων στο φορτηγό, ακολουθώντας τα χνάρια του πατέρα του Παύλου Σιακαμπένη, ο οποίος μπήκε στο χώρο του φορτηγού στις αρχές της δεκαετίας του ‘80. Από μικρή ηλικία ταξίδευε μαζί του, μαθαίνοντας τα μυστικά της δουλειάς, τα οποία εφαρμόζει μέχρι και σήμερα. Όλα αυτά τα χρόνια δουλεύει σκληρά, με δρομολόγια εντός και εκτός Ελλάδας, σε δύσκολες διαδρομές, γράφοντας καθημερινά εκατοντάδες χιλιόμετρα.

Διαβάστε την αναλυτική παρουσίαση του ιδιαίτερου αυτού φορτηγού, στο τεύχος Μαρτίου (383) του περιοδικού ΤΡΟΧΟΙ & TIR που κυκλοφορεί στα περίπτερα Ελλάδας και Κύπρου.