Μετά τη Νέα Οδό, οι αυτοκινητόδρομοι Ολυμπία Οδός, Μορέας και Αιγαίου, ανακοίνωσαν την ετήσια τιμαριθμική αναπροσαρμογή διοδίων, η οποία έχει τεθεί ήδη σε ισχύ.

Αναλυτικότερα, η Ολυμπία Οδός (αυτοκινητόδρομος Αθηνών – Πατρών) ανακοίνωσε μια μείωση της τάξης των 0,10€ στην κατηγορία 4 στους σταθμούς διοδίων Ελευσίνας και Ρίου. Συγκεκριμένα, στην Ελευσίνα η τιμή για την κατηγορία 4 καθορίζεται στα 7,50€ (από 7,60€) και στο Ρίο η τιμή γίνεται 8,00€ (από 8,10€). Σε όλους τους υπόλοιπους σταθμούς και τις κατηγορίες οχημάτων οι χρεώσεις παραμένουν οι ίδιες.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον αυτοκινητόδρομο Μορέας (Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και κλάδος Λεύκτρο – Σπάρτη), τέθηκαν σε ισχύ μειώσεις τιμών της τάξης των 5 λεπτών σε ορισμένους σταθμούς διοδίων και σε κάποιες κατηγορίες οχημάτων. Συγκεκριμένα, στον σταθμό Σπαθοβούνι, τα οχήματα κατηγορίας 2 θα πληρώνουν πλέον 2,50€ αντί για 2,55€. Επιπλέον, στον σταθμό διοδίων της Καλαμάτας, το αντίτιμο για την κατηγορία 4 ορίζεται στα 6,70€, ενώ στην Πετρίνα στα 10,25€ (κατηγορία 4).

Αναφορικά με τον αυτοκινητόδρομο Αιγαίου (αυτοκινητόδρομος ΠΑΘΕ Τμήμα Μαλιακός – Κλειδί), προέκυψαν μειώσεις τιμών της τάξης των 10 λεπτών σε δύο σταθμούς διοδίων στην κατηγορία 3. Λόγος γίνεται για τον μετωπικό σταθμό Μακρυχώρι (6,30€ αντί για 6,40€) και τον πλευρικό σταθμό Ευαγγελισμού (2,90€ αντί για 3,00€).

Υπενθυμίζεται, πως στην κατηγορία 1 ανήκουν τα δίκυκλα και τρίκυκλα οχήματα, ενώ στην κατηγορία 2 εμπίπτουν τα ελαφρά οχήματα με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος μέχρι 2,20 μ. Τα οχήματα με ή χωρίς ρυμουλκούμενο με 2 ή 3 άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,20 μ. κατατάσσονται στην κατηγορία 3 και στην κατηγορία 4 εντάσσονται οχήματα με ή χωρίς ρυμουλκούμενο με 4 ή περισσότερους άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,20 μ.