Τροχοί & TIR

Μικρές μειώσεις στις χρεώσεις διοδίων

Μετά τη Νέα Οδό, οι αυτοκινητόδρομοι Ολυμπία Οδός, Μορέας και Αιγαίου, ανακοίνωσαν την ετήσια τιμαριθμική αναπροσαρμογή διοδίων, η οποία έχει τεθεί ήδη σε ισχύ. Αναλυτικότερα, η Ολυμπία Οδός (αυτοκι
Παρασκευή 10/01/2020 - 11:10
Κοινοποίηση στα Social Media
Έως και κατά 0,10€ μειωμένες εμφανίζονται οι χρεώσεις διοδίων για ορισμένους σταθμούς διοδίων και σε κάποιες κατηγορίες οχημάτων.
Έως και κατά 0,10€ μειωμένες εμφανίζονται οι χρεώσεις διοδίων για ορισμένους σταθμούς διοδίων και σε κάποιες κατηγορίες οχημάτων.

Μετά τη Νέα Οδό, οι αυτοκινητόδρομοι Ολυμπία Οδός, Μορέας και Αιγαίου, ανακοίνωσαν την ετήσια τιμαριθμική αναπροσαρμογή διοδίων, η οποία έχει τεθεί ήδη σε ισχύ.

Αναλυτικότερα, η Ολυμπία Οδός (αυτοκινητόδρομος Αθηνών – Πατρών) ανακοίνωσε μια μείωση της τάξης των 0,10€ στην κατηγορία 4 στους σταθμούς διοδίων Ελευσίνας και Ρίου. Συγκεκριμένα, στην Ελευσίνα η τιμή για την κατηγορία 4 καθορίζεται στα 7,50€ (από 7,60€) και στο Ρίο η τιμή γίνεται 8,00€ (από 8,10€). Σε όλους τους υπόλοιπους σταθμούς και τις κατηγορίες οχημάτων οι χρεώσεις παραμένουν οι ίδιες.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον αυτοκινητόδρομο Μορέας (Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και κλάδος Λεύκτρο – Σπάρτη), τέθηκαν σε ισχύ μειώσεις τιμών της τάξης των 5 λεπτών σε ορισμένους σταθμούς διοδίων και σε κάποιες κατηγορίες οχημάτων. Συγκεκριμένα, στον σταθμό Σπαθοβούνι, τα οχήματα κατηγορίας 2 θα πληρώνουν πλέον 2,50€ αντί για 2,55€. Επιπλέον, στον σταθμό διοδίων της Καλαμάτας, το αντίτιμο για την κατηγορία 4 ορίζεται στα 6,70€, ενώ στην Πετρίνα στα 10,25€ (κατηγορία 4).

Αναφορικά με τον αυτοκινητόδρομο Αιγαίου (αυτοκινητόδρομος ΠΑΘΕ Τμήμα Μαλιακός – Κλειδί), προέκυψαν μειώσεις τιμών της τάξης των 10 λεπτών σε δύο σταθμούς διοδίων στην κατηγορία 3. Λόγος γίνεται για τον μετωπικό σταθμό Μακρυχώρι (6,30€ αντί για 6,40€) και τον πλευρικό σταθμό Ευαγγελισμού (2,90€ αντί για 3,00€).

Υπενθυμίζεται, πως στην κατηγορία 1 ανήκουν τα δίκυκλα και τρίκυκλα οχήματα, ενώ στην κατηγορία 2 εμπίπτουν τα ελαφρά οχήματα με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος μέχρι 2,20 μ. Τα οχήματα με ή χωρίς ρυμουλκούμενο με 2 ή 3 άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,20 μ. κατατάσσονται στην κατηγορία 3 και στην κατηγορία 4 εντάσσονται οχήματα με ή χωρίς ρυμουλκούμενο με 4 ή περισσότερους άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,20 μ.

PreviousNext