Τροχοί & TIR

Μολδαβός με λαθραία: Δύο χρόνια φυλακή και πρόστιμο 100.000 ευρώ. Γιατί δεν έπεισε

Μια τεράστια ποσότητα λαθραίων τσιγάρων Marlboro ανακάλυψαν οι γαλλικές τελωνειακές Αρχές κάνοντας έλεγχο σε νταλίκα με πινακίδες Μολδαβίας και στον οδηγό που κατείχε δίπλωμα Ρουμανίας. Ο έλεγχος πρ
Τρίτη 31/01/2023 - 11:02
Κοινοποίηση στα Social Media
Φωτό: Douanes de Nogent-sur-Ouse / YouTube
Φωτό: Douanes de Nogent-sur-Ouse / YouTube

Μια τεράστια ποσότητα λαθραίων τσιγάρων Marlboro ανακάλυψαν οι γαλλικές τελωνειακές Αρχές κάνοντας έλεγχο σε νταλίκα με πινακίδες Μολδαβίας και στον οδηγό που κατείχε δίπλωμα Ρουμανίας.

Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε στον γαλλικό εθνικό δρόμο 2 κοντά στη Soissons (104 χιλ. βόρεια του Παρισιού). Εξετάζοντας τα έγγραφα αποστολής, οι τελωνειακοί είδαν ότι το φορτίο αφορούσε πιάτα μιας χρήσης. Ζητώντας διευκρίνιση για τον ακριβή τόπο προορισμού (αναφέρονταν η Ισπανία), ο οδηγός έδειξε σημάδια νευρικότητας και άγχους.

Στη συνέχεια, έγινε έλεγχος στο εσωτερικό του τρέιλερ, όπου αποκαλύφθηκαν χαρτοκιβώτια μέσα στα οποία υπήρχαν τσιγάρα μάρκας Marlboro σε ποσότητα 5,2 εκατομμυρίων τσιγάρων, όπως προέκυψε μετά την καταμέτρηση.

Η νταλίκα κατασχέθηκε και ο οδηγός οδηγήθηκε στον ανακριτή. Εκεί προσπάθησε να πείσει τις τελωνειακές και δικαστικές Αρχές ότι ο ίδιος δεν γνώριζε τίποτα για το φορτίο και ότι απλά ως οδηγός εκτελούσε τη συγκεκριμένη μεταφορά. «Ποτέ δεν έχω δώσει αφορμή για οποιαδήποτε παρανομία», ισχυριζόταν στον ανακριτή.

Όμως, οι Τελωνειακές Αρχές, μέσω του συστήματος ανταλλαγής πληροφοριών, έδειξαν ότι η νταλίκα δεν είχε ξεκινήσει από τη Μολδαβία. Αντίθετα, ο οδηγός είχε ταξιδέψει αεροπορικώς στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας και από εκεί κινήθηκε οδικώς στην πόλη Beauvais (67 χιλ. βόρεια του Παρισιού), όπως έδειξε η εξέταση των καμερών σε διόδια και σε άλλα σημεία ελέγχου της κυκλοφορίας. Από εκεί παρέλαβε τη νταλίκα με το παράνομο φορτίο, κάτι που ομολόγησε κατόπιν και ο ίδιος προσθέτοντας ότι το φορτίο προοριζόταν για το Παρίσι.

Η ποινή που του επιβλήθηκε ήταν δύο χρόνια φυλακή και πρόστιμο 100.000 ευρώ. Η μη πληρωμή του προστίμου θα παρατείνει τον χρόνο φυλάκισής του.

Πηγή: Εφημερίδα L’ Union, actu.fr, Trans.info

PreviousNext