Τροχοί & TIR

Μόνο με αλυσίδες στη Γαλλία

Συρμοί με επικαθήμενο ή με συρόμενο θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με αλυσίδες, τουλάχιστον για δύο κινητήριους τροχούς, έστω και αν φοράνε χειμερινά λάστιχα. Η υποχρέωση να φέρουν αλυσίδες αυτοί ο
Τετάρτη 04/11/2020 - 14:12
Κοινοποίηση στα Social Media

Συρμοί με επικαθήμενο ή με συρόμενο θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με αλυσίδες, τουλάχιστον για δύο κινητήριους τροχούς, έστω και αν φοράνε χειμερινά λάστιχα.

Η υποχρέωση να φέρουν αλυσίδες αυτοί οι συνδυασμοί ισχύει από 1/11/20 μέχρι 31 Μαρτίου 2021 και για κυκλοφορία στους δρόμους 48 επαρχιών, που βρίσκονται στις ορεινές περιοχές Alps, Corsica, Central Massif, Jura Massif, Pyrenees και Vosges Massif.

Τα παραπάνω προβλέπονται σε απόφαση του υπ. Εσωτερικών της Γαλλίας και αποτελούν τροποποίηση προηγούμενης απόφασης που προέβλεπε τη χρήση αλυσίδων σε δρόμους που είχαν τη σήμανση (για υποχρεωτική χρήση αλυσίδων) και εφόσον είχαν καλυφθεί από χιόνι.

Ο νέος κανονισμός ορίζει, επίσης, πως τις παραπάνω ορεινές περιοχές όλα τα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα και όλα τα μόνα φορτηγά θα πρέπει να φέρουν τουλάχιστον τέσσερα χειμερινά ελαστικά και να είναι εφοδιασμένα με αλυσίδες για τοποθέτηση σε περίπτωση χιονόπτωσης.

PreviousNext