Τροχοί & TIR

Μόνο με χειμερινά λάστιχα στη Βουλγαρία

Με ελαστικά κατάλληλα για χειμερινές συνθήκες πρέπει να είναι τα οχήματα που κινούνται στη Βουλγαρία από τις 15 Νοεμβρίου. Το μέτρο είναι υποχρεωτικό για τα οχήματα και οι οδηγοί κινδυνεύουν αν εντο
Τετάρτη 16/11/2022 - 14:36
Κοινοποίηση στα Social Media

Με ελαστικά κατάλληλα για χειμερινές συνθήκες πρέπει να είναι τα οχήματα που κινούνται στη Βουλγαρία από τις 15 Νοεμβρίου.

Το μέτρο είναι υποχρεωτικό για τα οχήματα και οι οδηγοί κινδυνεύουν αν εντοπιστούν σε έλεγχο τροχαίας με πρόστιμα από 50 έως 200 λέβα.

Στη γειτονική χώρα από τις 15 Νοεμβρίου το βάθος πέλματος των ελαστικών πρέπει να είναι όχι μικρότερο ή ίσο με 4 mm για όλα τα μηχανοκίνητα οχήματα.

Με την ευκαιρία να υπενθυμίσουμε ότι και στη χώρα μας με βάση τη σχετική απόφαση του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Μεταφορές κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου, επιβάλλεται στους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων όλων των κατηγοριών η υποχρέωση εφοδιασμού των οχημάτων τους με αντιολισθητικές αλυσίδες, ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, όπως χιονοκουβέρτες ελαστικών και χιονολάστιχα (που φέρουν την ειδική σήμανση του «αλπικού» συμβόλου με την ένδειξη M+S) κατά τη χρονική περίοδο από τον Οκτώβριο έως και τον Απρίλιο κάθε έτους, σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο.

PreviousNext