Τροχοί & TIR

Απίστευτο: Πώς η Μαφία διακινεί «νόμιμα» μετανάστες με φορτηγά

Πληρώνοντας κατ’ ελάχιστο 5.000 ευρώ, κάθε μη νόμιμος μετανάστης όχι μόνο μπορεί να εισέλθει σε μια χώρα, αλλά μπορεί και να επιλέξει εκ των προτέρων τη χώρα της Ευρώπης που επιθυμεί να φτάσει. Αν έ
Τετάρτη 16/11/2022 - 15:42
Κοινοποίηση στα Social Media
Φωτό αρχείου
Φωτό αρχείου

Πληρώνοντας κατ’ ελάχιστο 5.000 ευρώ, κάθε μη νόμιμος μετανάστης όχι μόνο μπορεί να εισέλθει σε μια χώρα, αλλά μπορεί και να επιλέξει εκ των προτέρων τη χώρα της Ευρώπης που επιθυμεί να φτάσει.

Αν έχει προορισμό τη Γερμανία, η ταρίφα ανεβαίνει στα 7.000 ευρώ, ενώ αν επιθυμεί να φτάσει στο Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να πληρώσει τουλάχιστον 10.000 ευρώ.

Μάλιστα, η διακίνηση του μετανάστη γίνεται «νόμιμα» και ο ίδιος δεν βρίσκεται κρυμμένος μέσα σε κρύπτη ή ανάμεσα σε εμπορεύματα στη νταλίκα. Ταξιδεύει άνετα από τη θέση του συνοδηγού.

Πραγματικά, αυτό που κάνει η Μαφία είναι να διακινεί μετανάστες δίνοντάς του την ιδιότητα του συνοδηγού.

Όλα είναι καλοστημένα: Μεταφορικές εταιρείες – φαντάσματα με έδρα τρίτες χώρες «προσλαμβάνουν» οδηγούς διεθνών μεταφορών. Γίνεται πρόσληψη, γίνεται η ασφάλιση του εργαζόμενου στον ασφαλιστικό φορέα της τρίτης χώρας (μετά από έναν μήνα γίνεται απόλυση και παύση καταβολής εισφορών). Όλα τα έγγραφα που νομιμοποιούν την εργασιακή σχέση αναλαμβάνονται από τη Μαφία, όπως επίσης και η χορήγηση του επαγγελματικού διπλώματος.

Ο «συνοδηγός» επιβιβάζεται σε φορτηγό παλιότερης τεχνολογίας με αναλογικό ταχογράφο, ώστε να μην απαιτείται κάρτα οδηγού ψηφιακού ταχογράφου, αλλά μόνο συμπλήρωση διαγραμμάτων.

Φτάνοντας στη χώρα προορισμού ο μετανάστης εγκαταλείπει το φορτηγό και παραλαμβάνεται από άλλο μέλος της Μαφίας που δραστηριοποιείται εκεί και θα φροντίσει για τα περαιτέρω, δηλαδή την έκδοση κάρτας εργασίας κ.λπ. προφανώς με άλλη έξτρα αμοιβή.

Χρυσή εποχή για τους μαφιόζους είναι οι μήνες Νοέμβριος και Δεκέμβριος, καθώς αυξάνουν τα φορτία από τις τρίτες χώρες προς τα κράτη της ΕΕ και προς το Ηνωμένο Βασίλειο με περισσότερες αναχωρήσεις φορτηγών που μεταφέρουν εμπορεύματα για την εορταστική περίοδο.

PreviousNext