Επιστολή προς το Υπουργείο Μεταφορών Τμήμα οδικών εμπορευματικών μεταφορών απευθύνουν τα Σωματεία «Ακρόπολις» της Κατερίνης, «ΣΑΔΟΜΝΕ Ο ΑΓΩΝΑΣ» Τρίπολης και το «Σωματείο Εθνικών-Διεθνών και Ειδικών Μεταφορών Νομού Αττικής» που εδρεύει στον Ασπρόπυργο Αττικής, ζητώντας λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει για τους διεθνομεταφορείς που ταξιδεύουν προς Ρωσία. Αναλυτική είναι η επιστολή τους:

«Κύριοι, σας ενημερώνουμε και εγγράφως για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν συνάδελφοί μας διεθνομεταφορείς, οι οποίοι πραγματοποιούν δρομολόγια προς Ρωσία και ζητούμε από το αρμόδιο υπουργείο να δώσει λύση στο πρόβλημα της διέλευσης παλαιάς Εθνικής Οδού μεταξύ Δοϊράνης και Προμαχώνα. Όπως γνωρίζετε τις κάρτες διέλευσης της Ρωσίας τα Ελληνικά φορτηγά διεθνών μεταφορών είναι αναγκασμένα να τις προμηθεύονται από το τελωνείο της Δοϊράνης, καθώς όμως απαγορεύεται η διέλευση από το τελωνείο Δοϊράνης προς τον Προμαχώνα στην Παλαία Εθνική Οδό είναι αναγκασμένοι να επιστρέφουν πίσω στη Θεσσαλονίκη και να συνεχίσουν το δρομολόγιό τους για Προμαχώνα. Αυτό είναι ένα κόστος για τους συναδέλφους σε χρήμα και σε χρόνο το οποίο μπορούμε να το αποφύγουμε. Προτείνουμε, λοιπόν, να εξαιρούνται τα συγκεκριμένα φορτηγά διεθνών μεταφορών τα οποία δεν είναι πάνω από 10-15 την εβδομάδα ( όπως άλλωστε εξαιρούνται και τα φορτηγά που έχουν έδρα σε αυτή την περιοχή μεταξύ Δοϊράνης και Προμαχώνα ), επιδεικνύοντας στις αρμόδιες αρχές σε περίπτωση ελέγχου την κάρτα Ρωσίας την οποία έχουν παραλάβει από το τελωνείο Δοϊράνης, εφόσον φέρει επάνω σφραγίδα και ημερομηνία της ίδιας ημέρας και έτσι να συνεχίσουν το ταξίδι τους από την Δοϊράνη για τον Προμαχώνα και στην συνέχεια στην Βουλγαρία.

Σημειώσεις:

1) Η απαγόρευση ισχύει από τότε που τοποθετήσαν διόδια στον αυτοκινητόδρομο Εγνατίας και Θεσσαλονίκης Σερρών, έως τότε δεν υπήρχε καμία απαγόρευση.

2) Όπως, επίσης, σε αυτή την περίπτωση το θεωρούμε άδικο, διότι είμαστε υποχρεωμένοι να πάμε έως το τελωνείο της Δοϊράνης, δηλαδή έως τα μέσα της διαδρομής και μετά να επιστρέψουμε».