Τροχοί & TIR

«Ναι» στους Σαουδάραβες για Logistic Center στη Θεσσαλονίκη

Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωστρέφειας της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece) που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα του διοικητ
Δευτέρα 29/08/2022 - 16:17
Κοινοποίηση στα Social Media
Φωτό αρχείου
Φωτό αρχείου

Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωστρέφειας της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece) που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΘ θα συζητηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες της voria.gr, η πρόταση του Συνδέσμου Εξαγωγέων - ΣΕΒΕ, που αφορά στη δημιουργία σύγχρονων logistics στη Θεσσαλονίκη, τα οποία θα εξυπηρετούν Σαουδάραβες επιχειρηματίες προκειμένου η πόλη να εξελιχθεί σε πύλη εισόδου της Σαουδικής Αραβίας στην Ευρώπη.

Αξίζει να σημειωθεί πως η εν λόγω πρόταση έγινε ομόφωνα αποδεκτή στη σημερινή συνάντηση των παραγωγικών φορέων της πόλης που συγκάλεσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων - ΣΕΒΕ, Σίμος Διαμαντίδης. Η πρόταση θα κατατεθεί στη συνάντηση των παραγωγικών φορέων με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος αναμένεται να επισκεφτεί τη Θεσσαλονίκη, την 1η Σεπτεμβρίου με αφορμή την 86η ΔΕΘ.

Η πρόταση θα εξειδικευτεί κατόπιν της κατάθεσής της στον πρωθυπουργό, ωστόσο ως ενδεδειγμένος χώρος για τη δημιουργία των logistics θεωρείται η δυτική πλευρά της πόλης, πιθανότατα στο στρατόπεδο Γκόνου.

Μεταποίηση και εξαγωγή

Το προτεινόμενο σχέδιο για το οποίο οι Σαουδάραβες επιδεικνύουν ενδιαφέρον είναι η λειτουργία μονάδων μεταποίησης εντός του Κέντρου Logistics.

Ειδικότερα, οι Σαουδάραβες επενδυτές επιθυμούν την προώθηση ανταλλακτικών και τμημάτων βιομηχανικών προϊόντων στα οποία θα γίνεται μεταποίηση και συναρμολόγηση, ώστε ως έτοιμα πλέον προϊόντα να προωθούνται στις αγορές των χωρών της Ε.Ε. προερχόμενα από την Ελλάδα.

Πηγή: voria.gr

PreviousNext