Τροχοί & TIR

Στην Αλεξανδρούπολη ο Κώστας Καραμανλής για την Περιφερειακή

Την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 6 Σεπτεμβρίου αναμένεται να βρεθεί στην Αλεξανδρούπολη ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Κώστας Καραμανλής, προκειμένου να επιθεωρήσει τα έργα κατασκευής
Δευτέρα 29/08/2022 - 16:14
Κοινοποίηση στα Social Media

Την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 6 Σεπτεμβρίου αναμένεται να βρεθεί στην Αλεξανδρούπολη ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Κώστας Καραμανλής, προκειμένου να επιθεωρήσει τα έργα κατασκευής της Ανατολικής Περιφερειακής Οδού και πώς αυτά προχωρούν.

Το έργο, αν και μικρού προϋπολογισμού (36 εκ. ευρώ), χαρακτηρίζεται γεωστρατηγικής σημασίας λόγω των εξελίξεων και των αμερικανικών σχεδίων στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και της επικείμενης ιδιωτικοποίησης του λιμανιού (φωτό).

Η κατασκευή της Ανατολικής Περιφερειακής Οδού Αλεξανδρούπολης αποβλέπει στη διοχέτευση της διερχόμενης κυκλοφορίας από και προς το λιμάνι Αλεξανδρούπολης, το αεροδρόμιο «Δημόκριτος», την Κομοτηνή, την Εγνατία οδό, χωρίς κυκλοφοριακή επιβάρυνση του αστικού ιστού της πόλης.

Ουσιαστικά, αποτελεί την οδική σύνδεση της Εγνατίας Οδού με τον λιμένα Αλεξανδρούπολης, έχει αφετηρία στον κλάδο του κόμβου σύνδεσης της Εγνατίας Οδού και φτάνει μέχρι το λιμάνι της πόλης.

Νωρίτερα, στις 31 Αυγούστου, την Αλεξανδρούπολη θα επισκεφθεί ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Χρήστος Τριανόπουλος, ο οποίος θα επιθεωρήσει διάφορα έργα αποκατάστασης των φυσικών καταστροφών που υπέστησαν περιοχές του δήμου Αλεξανδρούπολης.

Πηγή: Evros-news.gr

PreviousNext