Τροχοί & TIR

Νέα έκκληση της IRU για μείωση των φόρων στα καύσιμα

Η IRU καλεί τις κυβερνήσεις να λάβουν επειγόντως μέτρα μείωσης της φορολογίας των καυσίμων, για να αποτραπεί μια ευρύτερη οικονομική κρίση. Οι εταιρείες μεταφορών εμπορευμάτων και επιβατών σε όλες τ
Παρασκευή 11/03/2022 - 16:26
Κοινοποίηση στα Social Media
Φωτό: IRU
Φωτό: IRU

Η IRU καλεί τις κυβερνήσεις να λάβουν επειγόντως μέτρα μείωσης της φορολογίας των καυσίμων, για να αποτραπεί μια ευρύτερη οικονομική κρίση.

Οι εταιρείες μεταφορών εμπορευμάτων και επιβατών σε όλες τις χώρες που συναντήθηκαν αυτή την εβδομάδα στις Βρυξέλλες αναφέρουν μια ζοφερή εικόνα όσον αφορά τις επιπτώσεις από την άνοδο των τιμών των καυσίμων, όπως το κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων που βρίσκονται ήδη στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

Η IRU ζητά επείγουσα δράση για να περιοριστούν οι τιμές των καυσίμων για τις εμπορευματικές οδικές μεταφορές και να μειωθούν οι φόροι και οι ειδικοί φόροι κατανάλωσης στα καύσιμα για τους παραγωγικούς φορείς.

«Σχεδόν ο,τιδήποτε τρώγεται, φοριέται ή χρησιμοποιείται από τον παγκόσμιο πληθυσμό μεταφέρεται με φορτηγό σε κάποιο σημείο της αλυσίδας εφοδιασμού του. Εάν δεν περιοριστούν επειγόντως οι αυξήσεις του κόστους των εμπορευματικών οδικών μεταφορών, με τον περιορισμό των τιμών των καυσίμων και τη μείωση των φόρων στα καύσιμα για τους μεταφορείς, οι πολίτες και οι τομείς της παγκόσμιας οικονομίας κινδυνεύουν με σοβαρές πληθωριστικές συνέπειες. Η IRU καλεί τις κυβερνήσεις να δράσουν επειγόντως», αναφέρει με μήνυμά του ο Umberto De Pretto, Γενικός Γραμματέας της IRU.

PreviousNext