Τροχοί & TIR

Σπέσιαλ μεταχειρισμένα από τη Renault Trucks!

Σε μία κίνηση που δεν είχε προηγούμενο στην κατηγορία, η Renault Trucks προχώρησε πρόσφατα σε μια ειδική έκδοση μεταχειρισμένων φορτηγών, με την ονομασία T 01 Racing, η οποία προηγουμένως είχε δεχθε
Κυριακή 13/03/2022 - 11:42
Κοινοποίηση στα Social Media
Σπέσιαλ μεταχειρισμένα από τη Renault Trucks!

Σε μία κίνηση που δεν είχε προηγούμενο στην κατηγορία, η Renault Trucks προχώρησε πρόσφατα σε μια ειδική έκδοση μεταχειρισμένων φορτηγών, με την ονομασία T 01 Racing, η οποία προηγουμένως είχε δεχθεί τις φροντίδες των σχεδιαστών του κατασκευαστή όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα νέα μοντέλα.

Όλα τα διαθέσιμα οχήματα πουλήθηκαν, και οι Γάλλοι δείχνουν αποφασισμένοι να επενδύσουν περαιτέρω στην (όπως αποδεικνύεται) έξυπνη ιδέα τους, με την παρουσίαση της σειράς «T Robust 13L» που ξεχωρίζει από τον δυναμικό και με αγωνιστικές καταβολές σχεδιασμό.

Σκοπός των σχεδιαστών είναι οι οπτικές αναβαθμίσεις να μεταδίδουν μία αίσθηση αντοχής και ποιοτικής κατασκευής ενώ το «13» στην ονομασία του μοντέλου αναφέρεται στην χωρητικότητα του κινητήρα και τη μακρόχρονη εμπειρία του κατασκευαστή στην εξέλιξη και δημιουργία παρόμοιων μηχανικών συνόλων.

Όπως συνέβη και με την προηγούμενη «σπέσιαλ» έκδοση, έτσι και τώρα, οι τράκτορες όχι μόνο είναι αναβαθμισμένοι αισθητικά, αλλά είναι δύσκολο να τους ξεχωρίσεις από οχήματα που μόλις βγήκαν από τη γραμμή παραγωγής όπως διαπιστώσαμε στην πρόσφατη επίσκεψή μας στην έκθεση Solutrans στη Λιόν της Γαλλίας όπου βρίσκονται και τα κεντρικά της εταιρείας.

Έχουν χρησιμοποιηθεί -τα παραδοσιακά για Renault χρώματα γκρι, μαύρο και κόκκινο, με λεπτομέρειες σε έντονες αντιθέσεις στα φώτα και τα σκαλοπάτια ενώ κάποια μπουλόνια στις ζάντες είναι επίσης βαμμένα. Τα λογότυπα της ειδικής έκδοσης βρίσκονται εμπρός και στα πλαϊνά, με «ψαγμένη» γραμματοσειρά που παραπέμπει σε αγώνες και βιομηχανικό ντιζάιν.

«Φτιαγμένο» εσωτερικό

Οι εκπλήξεις συνεχίζονται και στο εσωτερικό, αφού σκοπός ήταν να είναι εμφανές το ιδιαίτερο της περίστασης: ειδικά λογότυπα στο πλάι του καθίσματος υποδέχονται τον οδηγό καθώς εισέρχεται στην καμπίνα, η επένδυση στην πόρτα έχει αλλαχθεί με νέα σε carbon «λουκ» και ειδικό ανάγλυφο, ενώ ολόκληρο το ταμπλό έχει αλλαχθεί ή βερνικωθεί σε άλλα σημεία, με γραμμές που παραπέμπουν στο σχέδιο του εξωτερικού.

Πάνω από το κρεβάτι υπάρχει πλακέτα με την ονομασία του μοντέλου, η οποία είναι έτσι τοποθετημένη ώστε να είναι ορατή από έξω, ενώ τα καθίσματα φέρουν 3D mesh επενδύσεις με διαπνοή, κεντητά λογότυπα της σειράς, και τα πατάκια επίσης αναγράφουν «T Robust 13L».

Όπως ακριβώς συμβαίνει και στο αμάξωμα, έτσι και στο εσωτερικό υπάρχουν λεπτομέρειες σε κόκκινο χρώμα, ακόμη και σε απροσδόκητα σημεία, όπως λ.χ., στα χερούλια για τα ντουλάπια πάνω από το παρμπρίζ.

Μεταχειρισμένο από τη γραμμή παραγωγής

Τα Renault «T Robust 13L» φέρουν κινητήρα DTI 13 σε διάφορες εκδόσεις ισχύος, που υπερκαλύπτει την αντιρρυπαντική νόρμα Euro 6 step D, ο οποίος δεν χρειάζεται γενική επισκευή για τουλάχιστον ένα εκατομμύριο χιλιόμετρα. Κάθε όχημα της σειράς επιλέγεται από τους μηχανικούς της εταιρείας από το «πάρκο» μεταχειρισμένων της Renault Trucks, ετοιμάζεται και «χτίζεται» στο Used Trucks Center, ενώ η βαφή λαμβάνει χώρα στο εργοστάσιο του Bourg-En-Bresse.

Οι υπηρεσίες μετά την πώληση είναι ακριβώς οι ίδιες που ισχύουν και για τα καινούργια φορτηγά, με εγγύηση για τρία χρόνια ή ένα εκατομμύριο χιλιόμετρα, δυνατότητα συμβολαίου συντήρησης Excellence Predict που πριλαμβάνει και δυνατότητα προληπτικής συντήρησης μέσω εξ αποστάσεως διάγνωσης πιθανών προβλημάτων.

Σύμφωνα με τα στελέχη του κατασκευαστή, θα ακολουθήσουν κι άλλες παρόμοιες ενέργειες, καθώς ένα φορτηγό είναι μια σημαντική επένδυση για τον ιδιοκτήτη, και η επιμήκυνση της ωφέλιμης διάρκειας ζωής του επιφέρει μετρήσιμα οικονομικά οφέλη.  

Στα Renult Trucks πέρασαν τα Trafic 

PreviousNext