Τροχοί & TIR

Νέα παράταση για τον εξοπλισμό των αιθουσών εξέτασης υποψήφιων οδηγών. Έτοιμη μόνο η Περιφέρεια Αττικής

Μόνο η Περιφέρεια Αττικής ανέφερε ότι όλα τα εξεταστικά κέντρα υποψήφιων οδηγών είναι πλήρως εξοπλισμένα (με video, κάμερες, ανιχνευτές κοριών ή κινητών σε λειτουργία κ.λπ.) και από την πρώτη του Σε
Τετάρτη 06/09/2023 - 10:04
Κοινοποίηση στα Social Media

Μόνο η Περιφέρεια Αττικής ανέφερε ότι όλα τα εξεταστικά κέντρα υποψήφιων οδηγών είναι πλήρως εξοπλισμένα (με video, κάμερες, ανιχνευτές κοριών ή κινητών σε λειτουργία κ.λπ.) και από την πρώτη του Σεπτέμβρη οι εξετάσεις διενεργούνται με τα παραπάνω μέτρα ασφαλείας.

Αντίθετα, όλες οι άλλες Περιφέρειες και παρά τις διαδοχικές παρατάσεις που έχουν δοθεί, δεν κατάφεραν να εξοπλίσουν τις αίθουσες θεωρητικών εξετάσεων.

Έτσι, για μια ακόμη φορά το υπ. Μεταφορών δίνει νέα προθεσμία, μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2023, για την ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικασιών προμήθειας, εγκατάστασης και θέσης σε λειτουργία του υπόψη εξοπλισμού στις αίθουσες θεωρητικών εξετάσεων των Υπηρεσιών Μεταφορών και Επικοινωνιών των Π.Ε. των Περιφερειών.

Με εγκύκλιό της η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου, καλεί τους Περιφερειάρχες -πλην Αττικής- να μεριμνήσουν προκειμένου να επιτευχθεί ετοιμότητα στο σύνολο των Υπηρεσιών Μεταφορών και Επικοινωνιών των Π.Ε. της Περιφέρειάς τους αυστηρώς εντός της νέας τεθείσας προθεσμίας, επισημαίνοντας πως πρόκειται για σημαντικό βήμα στο γενικότερο πλαίσιο αναμόρφωσης και βελτίωσης του συστήματος χορήγησης αδειών οδήγησης, με βασικό γνώμονα την ενίσχυση της διαφάνειας και του αδιαβλήτου των διαδικασιών.

PreviousNext