Τροχοί & TIR

Νέα σύγχρονα καράβια στη γραμμή της Ιταλίας από Grimaldi

Σε μια εντυπωσιακή αναβάθμιση της γραμμής της Ιταλίας από Πάτρα προχώρησε ο όμιλος Grimaldi, ο οποίος ανακοίνωσε από σήμερα τη δρομολόγηση δύο «πράσινων γιγάντων» όπως αποκαλεί τα σύγχρονα Ro-Ro πλο
Δευτέρα 26/06/2023 - 11:13
Κοινοποίηση στα Social Media

Σε μια εντυπωσιακή αναβάθμιση της γραμμής της Ιταλίας από Πάτρα προχώρησε ο όμιλος Grimaldi, ο οποίος ανακοίνωσε από σήμερα τη δρομολόγηση δύο «πράσινων γιγάντων» όπως αποκαλεί τα σύγχρονα Ro-Ro πλοία Eco Catania και Eco Malta, υβριδικής προώθησης.

Τα δύο πλοία Κλάσης GG5G πρόκειται να αντικαταστήσουν ισάριθμα παλαιότερα πλοία της κλάσης «Eurocargo». Το κυριότερο χαρακτηριστικό της τεχνολογίας των νέων πλοίων είναι η δυνατότητα προσέγγισης στα λιμάνια με χρήση ηλεκτρικής ενέργειας προερχόμενη από μπαταρίες λιθίου τύπου mega. Οι μπαταρίες αυτές επαναφορτίζονται στη διάρκεια του ταξιδιού χάρη σε γεννήτριες ρεύματος, αλλά και σε βολταϊκά έκτασης 350 τετ. μέτρων που βρίσκονται στο κατάστρωμα.

Το κάθε πλοίο έχει συνολικά 7.800 μέτρα λωρίδων φόρτισης που αντιστοιχεί στη στάθμευση 500 ασυνόδευτων τρέιλερ και 180 επιβατικών αυτοκινήτων.

«Ξεκινώντας από τη Δευτέρα 26 Ιουνίου (σήμερα), η γραμμή της Ιταλίας – Ελλάδας αναβαθμίζεται, οι υπηρεσίες γίνονται πιο αποδοτικές και η θαλάσσια γέφυρα ανάμεσα στις δύο χώρες διευρύνεται», ανέφερε μεταξύ άλλων ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Emanuele Grimaldi.

Τα δύο πλοία θα εκτελούν το δρομολόγιο Βενετία – Μπάρι – Πάτρα.

PreviousNext