Τροχοί & TIR

Νέο Nissan Interstar (+video)

Για πρώτη φορά λανσάρονται εκδόσεις άνω των 3,5 τόνων μικτού σε Nissan (4,0 τόνοι, και μελλοντικά 4,5), στα πισωκίνητα Interstar.
Τετάρτη 07/02/2024 - 16:33
Κοινοποίηση στα Social Media
nissan

Η Νissan μόλις παρουσίασε τη νέα γενιά του μεγάλου της van, Interstar, η γκάμα του οποίου θα περιλαμβάνει για πρώτη φορά και αμιγώς ηλεκτρική (Interstar-e) έκδοση. 

Η μεγάλη είδηση είναι ότι, για πρώτη φορά λανσάρονται εκδόσεις άνω των 3,5 τόνων μικτού σε Nissan (4,0 τόνοι, και μελλοντικά 4,5), στα πισωκίνητα Interstar –στο λανσάρισμα όλα τα Interstar θα είναι προσθιοκίνητα. 

Το νέο μεγάλο LCV της Nissan βασίζεται σε ολοκαίνουργια πλατφόρμα, κοινή με το νέο Renault Master, και κατά πάσα πιθανότητα, είναι το τελευταίο μεγάλο van με θερμικό κινητήρα που θα δούμε να εξελίσσεται από την εταιρεία, καθώς από το 2026 της τρέχουσας δεκαετίας, όλα τα νέα Nissan που θα λανσάρονται θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά. 

nissan

Ο σχεδιασμός είναι πολύ εντυπωσιακός με την τυπική για Nissan V-μάσκα, φουτουριστικά φωτιστικά σώματα και έντονες ανάγλυφες γραμμώσεις σε όλες τις επιφάνειες του αμαξώματος. Ο κατασκευαστής αναφέρει ότι, επιτεύχθηκε μείωση του συντελεστή αεροδυναμικής κατά 20%, ενώ οι πλαϊνές συρόμενες πόρτες έχουν τώρα άνοιγμα μεγαλύτερο κατά 40 χιλιοστά σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Το δάπεδο στην «κλούβα» είναι κατά 100 χιλιοστά μακρύτερο και το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο αγγίζει τους 2 τόνους. Ο κύκλος στροφής είναι μικρότερος κατά 1,5 μ. Ως προς την εκμετάλλευση, διατίθεται ποικιλία διαμορφώσεων με τον ωφέλιμο να είναι από 10,8 έως 22.

nissan

Οι κινητήρες dCi –μέγιστη ισχύς από 105 έως 170 hp- είναι νέοι, με μονή τουρμπίνα μεταβλητής γεωμετρίας, με την κατανάλωση να μειώνεται κατά μέσο όρο 1,5 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα σε όλο το εύρος της γκάμας, ενώ το κιβώτια ταχυτήτων θα είναι μηχανικά έξι σχέσεων και εννιάρια αυτόματα (της ZF). Σε ό,τι έχει να κάνει με συστήματα ενεργητικής ασφάλειας, στον βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται, πέρα από όσα επιτάσσει η νομοθεσία, και τα Forward Emergency Braking, Drowsiness Warning, Tyre Pressure Monitoring System και Trailer Sway Assist. 

nissan

Όσο για το αμιγώς ηλεκτρικό Interstar-e, ανακοινώθηκε πως θα διαθέτει αυτονομία 460 χιλιομέτρων (στην έκδοση με τη μπαταρία των 87 kWh –η μεγαλύτερη της παγκόσμιας αγοράς στην συγκεκριμένη κατηγορία, μαζί φυσικά με το ηλεκτρικό Renault Master. Η Nissan τέλος έχει εφοδιάσει το όχημα με δυνατότητα φόρτισης DC με δυνατότητα να «κερδίσεις» 252 χιλιόμετρα αυτονομίας σε μόλις 30 λεπτά φόρτισης. Ακόμη και σε φόρτιση AC πάντως, «πας» από το 10 στο 100% της φόρτισης σε λιγότερο από 4 ώρες. Η Nissan προσφέρει εγγύηση 5 ετών ή 160.000 χλμ. και 8 χρόνια ή 160.000 χλμ. για τη μπαταρία του ηλεκτρικού.

nissan

Αναλυτική παρουσίαση των νέων Nissan θα έχουμε στο επόμενο τεύχος του T&T.

Video URL
PreviousNext