Τροχοί & TIR

Το νέο ρομπότ της DB Schenker

Το αυτόνομο κινητό ρομπότ (AMR) εισήγαγε πρόσφατα η DB Schenker στην αποθήκη της «Contract Logistics», η οποία βρίσκεται στην πόλη Πάρντουμπιτσε της Τσεχίας, περίπου 120 χλμ. ανατολικά της Πράγας. Τ
Κυριακή 29/11/2020 - 09:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Το αυτόνομο κινητό ρομπότ (AMR) εισήγαγε πρόσφατα η DB Schenker στην αποθήκη της «Contract Logistics», η οποία βρίσκεται στην πόλη Πάρντουμπιτσε της Τσεχίας, περίπου 120 χλμ. ανατολικά της Πράγας. Το επονομαζόμενο «MiR Hook 200» το έχει κατασκευάσει η εταιρεία Mobile Industrial Robots (MiR) και είναι το πρώτο που χρησιμοποιεί η DB Schenker στη χώρα.

Το εν λόγω ρομπότ βοηθάει στον εντοπισμό και στη μεταφορά των τρόλεϊ της αποθήκης. Εξοπλίζεται με μία 3D κάμερα και με ένα λέιζερ σκάνερ, προκειμένου να σαρώνει τους QR κωδικούς και να «αντιλαμβάνεται» ποια καροτσάκια είναι έτοιμα για μεταφορά, ώστε να τα προωθήσει στον χώρο όπου τα δέματα πακετάρονται. Στη συνέχεια, η AMR συσκευή μεταφέρει πίσω τα άδεια τρόλεϊ, εξασφαλίζοντας το αδιάλειπτο της διαδικασίας.

Σημειώνεται πως το MiR Hook 200 διαθέτει μια διπλή μπαταρία που του προσδίδει 16 ώρες συνεχούς λειτουργίας, με τη φόρτιση των μπαταριών να διαρκεί τρεις ώρες. Έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει φορτία βάρους έως και 500 κιλών και είναι σε θέση να αποφεύγει τόσο τα σταθερά όσο και τα κινητά εμπόδια, προσαρμόζοντας από μόνο του τη διαδρομή του.

PreviousNext