Νέοι πλοηγοί Garmin dēzl LGV

Τετ, 02/06/2021 - 09:38

Εξατομικευμένη πλοήγηση, ειδικά για φορτηγά

Όλα είναι δρόμος

Στην οδική μεταφορά στις μέρες μας, το καλό σύστημα πλοήγησης κάνει τη διαφορά ανάμεσα στην ταλαιπωρία και την άνεση του οδηγού –από ειδοποιήσεις για δυνητικά επικίνδυνες στροφές, μέχρι την εύρεση θέσης στάθμευσης στα μονίμως γεμάτα truck stops της Ευρώπης, και πλοήγηση ακριβείας για τη ράμπα φορτοεκφόρτωσης, είναι δύσκολο να φανταστείς τη δουλειά του διεθνομεταφορέα χωρίς τις εξελιγμένες δυνατότητες που προσφέρει η νέα σειρά πλοηγών dēzl LGV της Garmin.

Για μια ξεκάθαρη εικόνα του δρόμου μπροστά σας, η νέα σειρά πλοηγών dēzl LGV διαθέτει επιλογές οθόνης 7, 8 ή την πολύ μεγάλη 10 ιντσών, που μπορεί να αλλάξει εύκολα προσανατολισμό από τοπίο σε πορτραίτο. Επιπλέον της μεγάλης, ευανάγνωστης IPS οθόνης αφής, η νέα σειρά dēzl προσφέρει προφορτωμένες τοποθεσίες στάθμευσης Truck Parking Europe, την καλύτερη στη βιομηχανία καθοδήγηση για φόρτωση στην ράμπα και εξατομικευμένη δρομολόγηση για το μέγεθος και το βάρος του οχήματος σας. Οι νέες δυνατότητες των πλοηγών της Garmin είναι αποκλειστικά εξελιγμένες για βαρέα οχήματα και προσφέρουν δυνατότητες που αφαιρούν άγχος από τη δουλειά του επαγγελματία.

Οι τοποθεσίες στάθμευσης Truck Parking Europe μπορούν εύκολα να φιλτραριστούν με τις επιθυμητές παροχές όπως Wi-FiÒ, ντουζιέρες, επίπεδο ασφάλειας και πολλά άλλα. Και ενώ είναι συνδεδεμένο με την εφαρμογή GarminDrive™ οι οδηγοί μπορούν να ελέγξουν τη διαθεσιμότητα των θέσεων στάθμευσης για να αποφύγουν τον συνωστισμό. Επιπλέον, το νέο dēzl λανσάρει την καλύτερη στην βιομηχανία καθοδήγηση για φόρτωση στην ράμπα, επιτρέποντας στους οδηγούς να δουν συγκεκριμένες ζώνες φόρτωσης και τις αποθήκες για να αποφεύγουν τις κοινόχρηστες εισόδους, όταν πλησιάζουν στον προορισμό τους –μόνο από αυτή τη δυνατότητα εξοικονομείται χρόνος και αποφεύγεται σημαντική ταλαιπωρία. Ακόμα, η νέα σειρά dēzl προσφέρει πολλές, απόλυτα λειτουργικές επιλογές τοποθέτησης που περιλαμβάνουν μαγνητική βάση με τροφοδοσία με πολύ ισχυρή βεντούζα, βιδωτό σύστημα στήριξης και αντάπτορα με μπίλια 1 ίντσας με βάση AMPS, συμβατή με τα συστήματα RAM.

Αυτοί οι υπερμεγέθεις πλοηγοί είναι εξοπλισμένοι με πληθώρα απολύτως εξατομικευμένων για φορτηγά λειτουργιών. Οι οδηγοί μπορούν να εισάγουν το μέγεθος και το βάρος του οχήματός τους στον πλοηγό dēzl για να έχουν εξατομικευμένη δρομολόγηση και να εκμεταλλευτούν τις ειδοποιήσεις στον δρόμο για ύψη γεφυρών, περιορισμούς βάρους, απότομες στροφές και κλίσεις και πολλά ακόμη. Ενώ βρίσκεστε στον δρόμο, η καινοτόμος λειτουργία δημοφιλών διαδρομών για φορτηγά σας υποδεικνύει διαδρομές που χρησιμοποιούνται συχνά από άλλους οδηγούς για να οδηγείτε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση σε άγνωστες περιοχές, καθώς η ύπαρξη άλλων φορτηγών διασφαλίζει την έλλειψη δυσάρεστων εκπλήξεων. Με το ενσωματωμένο BluetoothÒ για ασύρματες κλήσεις και με την ανανεωμένη επιλογή φωνητικής βοήθειας που απλοποιεί τις εντολές στο «OkGarmin», οι οδηγοί μπορούν να μιλάνε στον πλοηγό dēzl και να έχουν τα χέρια τους στο τιμόνι. Μπορούν, επίσης, να χρησιμοποιήσουν εύκολα την οθόνη και να δουν τις αξιολογήσεις ταξιδιωτών στο TripAdvisorÒ και να βρουν χιλιάδες δημοφιλή μέρη για εξερεύνηση με το όνομα τους προφορτωμένα στο FoursquareÒ. Η σειρά dēzl περιλαμβάνει ενημερώσεις χαρτών της Ευρώπης που με το ενσωματωμένο Wi-FiÒ γίνονται εύκολα, καθώς δεν χρειάζεται η χρήση υπολογιστή.

Όταν η νέα τριπλέτα πλοηγών dēzl συνδεθεί με την εφαρμογή GarminDrive™, οι οδηγοί μπορούν να έχουν πρόσβαση σε πραγματικό χρόνο στις τιμές των καυσίμων, στην κίνηση και τον καιρό καθώς και στις ειδοποιήσεις του τηλεφώνου και σε ενημερώσεις καμερών κίνησης photoLive. Επιπρόσθετα, οι πλοηγοί GPS μπορούν να συνδεθούν με τις ασύρματες κάμερες οπισθοπορείας της Garmin ή με κάμερες τρίτων κατασκευαστών για να βλέπετε εύκολα πίσω από το φορτηγό σας, όταν κάνετε όπισθεν.

Στάθμευση σε όλη την Ευρώπη με την Garmin® και το Truck Parking Europe

Τέλος στο άγχος και την ταλαιπωρία: βρείτε εύκολα ένα ασφαλές μέρος να σταθμεύσετε το φορτηγό σας και να έχετε ένα αξιοπρεπές γεύμα, να κάνετε ένα ντουζ και γιατί όχι να δείτε την αγαπημένη σας εκπομπή μέσω του Wi-Fi® του κινητού σας. Με τη λειτουργία Truck Parking Europe ενσωματωμένη στους πλοηγούς για φορτηγά της Garmin dēzl™ LGV, όλα γίνονται γρήγορα, σε πραγματικό χρόνο, με μόνο μερικά κλικ.

Βρείτε το σωστό σημείο

Το πρόβλημα είναι μεγάλο και γνωστό, ειδικά στα πιο δημοφιλή δρομολόγια των Ελλήνων διεθνομεταφορέων: ο ταχογράφος σας λέει ότι χρειάζεστε διάλλειμα και λόγω της κίνησης θα πρέπει να βρείτε (άμεσα) ένα σημείο να σταθμεύσετε το φορτηγό σας, προτού καταγραφεί παράβαση του ωραρίου. Αυτό μπορεί να είναι πραγματική ταλαιπωρία ειδικά τις βραδινές ώρες, και όταν βρίσκεστε στο εξωτερικό. Ακόμη και το «βραδινές ώρες» είναι σχετικό –στη Γερμανία λ.χ., δεν υπάρχει χώρος στάθμευσης ούτε για δείγμα μετά τις πεντέμισι με έξι το απόγευμα. Δεν είστε μόνοι. Ο μέσος οδηγός ξοδεύει μέχρι 1,5 ώρα τη μέρα ψάχνοντας για διαθέσιμες και ασφαλείς θέσεις στάθμευσης. Τώρα μπορείτε να τα καλύψετε όλα αυτά με την εφαρμογή TruckParkingEurope, με τις προφορτωμένες τοποθεσίες στάθμευσης στους δορυφορικούς πλοηγούς φορτηγών της Garmin dēzl LGV. Παρέχει πληροφορίες για τις τοποθεσίες στάθμευσης κοντά σας και κατά τη διαδρομή σας με περιγραφή των εγκαταστάσεων, βαθμολογίες από συναδέλφους και τα πραγματικά δωρεάν σημεία που παρέχονται από άλλους οδηγούς, καθώς και πολλά ακόμη. Από εδώ και πέρα μπορείτε να αποφύγετε να σταθμεύετε στις λωρίδες εκτάκτου ανάγκης ή σε σκοτεινές και μη ασφαλείς περιοχές χωρίς εγκαταστάσεις και να μειώσετε τις κλοπές εμπορευμάτων (πάνω από 8 δισεκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο).

Τέλος στην αγωνία της εύρεσης χώρου στάθμευσης

Η εφαρμογή Truck Parking Europe είναι προφορτωμένη σε όλες τις συσκευές της Garmin dēzl LGV. Αυτή η σειρά πλοηγών είναι φτιαγμένη για τα βαριά οχήματα και παρέχει στους επαγγελματίες οδηγούς ξεκάθαρη οπτική των δρόμων, με επιλογές μεγέθους οθονών στις 7, 8 και 10 ίντσες. Σας παρέχει προτεινόμενες διαδρομές σύμφωνα με το μέγεθος και το φορτίο σας, προσαρμοσμένη δρομολόγηση για φορτηγά, ειδοποιήσεις οδηγού και την καλύτερη καθοδήγηση της βιομηχανίας για φόρτωση στη ράμπα, καθώς και άλλα πολλά.

Με τη λειτουργία Truck Parking Europe, μπορείτε με άνεση να δείτε με μια ματιά ποιες θέσεις στάθμευσης είναι διαθέσιμες στη διαδρομή σας και να οδηγήσετε εκεί όταν χρειάζεστε ένα διάλλειμα. Υπάρχει μεγάλη πλειονότητα επιλογών με πάνω από 43.000 περιοχές ασφαλούς στάσης και στάθμευσης φορτηγών και πρατήρια καυσίμων στην Ευρώπη. Μπορείτε να φιλτράρετε αυτές τις περιοχές με βάση την ασφάλεια, τις παροχές, τις εγκαταστάσεις κτλ. Οι πλοηγοί της Garmin αφαιρούν ακόμη και το άγχος του να ψάχνεις για πύλες εισόδου, σε άγνωστες περιοχές. Όσο για τις παροχές, στην οθόνη προβάλλονται πληροφορίες για τα πάντα: φράχτες, CCTV, φωτισμό, πρατήρια καυσίμων, πλυντήριο αυτοκίνητου, Wi-Fi®, πλυντήριο ρούχων, γυμναστήριο, τουαλέτες, ντουζ και πολλά ακόμη. Επιπλέον, θα βρείτε τις αξιολογήσεις από άλλους οδηγούς.

Η πιο σημαντική, ίσως, λειτουργία, πάντως, είναι η δυνατότητα ανεύρεσης διαθέσιμης θέσης σε πραγματικό χρόνο. Εάν είστε συνδεδεμένοι με την εφαρμογή Garmin Drive, μπορείτε να δείτε εάν η θέση σας είναι ελεύθερη ή κατειλημμένη από άλλον οδηγό. Αυτό και μόνο, σας γλιτώνει από πιθανή καταγραφή παράβασης ωραρίου στον ταχογράφο. Μπορείτε, επίσης, να ενημερώσετε τους άλλους οδηγούς, εάν ένας χώρος είναι πλήρης ή όχι και να αξιολογήσετε το σημείο απευθείας στη συσκευή σας. Χρησιμοποιείστε, τέλος, την εφαρμογή Truck Parking Europe για να κάνετε μια κράτηση online και έχετε την εγγύηση ότι θα βρείτε τη θέση για το φορτηγό σας, για επιπρόσθετη ηρεμία.