Τροχοί & TIR

NISSAN: Η παραγωγή ηλεκτροκινητήρων έφτασε στο 40%

Το εργοστάσιο της Nissan στη Yokohama ξεπέρασε το ορόσημο των 40 εκατομμύριων κινητήρων στο διάστημα των 90 χρόνων από την έναρξη της λειτουργίας του. Στο διάστημα αυτό, πολλοί κινητήρες που κατασκε
Πέμπτη 20/07/2023 - 11:49
Κοινοποίηση στα Social Media

Το εργοστάσιο της Nissan στη Yokohama ξεπέρασε το ορόσημο των 40 εκατομμύριων κινητήρων στο διάστημα των 90 χρόνων από την έναρξη της λειτουργίας του.

Στο διάστημα αυτό, πολλοί κινητήρες που κατασκευάστηκαν στο εργοστάσιο της Yokohama έχουν αφήσει το στίγμα τους στην ιστορία του αυτοκινήτου. Αυτοί περιλαμβάνουν τον L20ET του 1979, ο οποίος ήταν ο πρώτος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας επιβατικών αυτοκινήτων της Ιαπωνίας, και ο VG του 1983, ο πρώτος κινητήρας V6 μαζικής παραγωγής της χώρας. Το εργοστάσιο της Yokohama κατασκευάζει τώρα τον κινητήρα VR38DETT, ο οποίος συναρμολογείται στο χέρι από έμπειρους τεχνίτες takumi για το Nissan GT-R. Από το 2007 παράγει τον VC Turbo — τον πρώτο κινητήρα μαζικής παραγωγής στον κόσμο που διαθέτει τεχνολογία μεταβλητού λόγου συμπίεσης.

Εντύπωση, ωστόσο, προκαλεί το γεγονός ότι κατά το έτος 2022, οι ηλεκτροκινητήρες αντιπροσώπευαν περίπου το 40% της παραγωγής του εργοστασίου της Yokohama. Μεγάλο μέρος των ηλεκτροκινητήρων προορίζονται για τα ηλεκτρικά οχήματα, όπως το LEAF, το NissanNote κ.α.

Στο μεταξύ, έγινε γνωστό ότι το επόμενο έτος, θα δημιουργηθεί μια πιλοτική γραμμή στο εργοστάσιο για την ανάπτυξη μπαταριών σε στερεά κατάσταση.

«Στο μέλλον, το εργοστάσιο της Yokohama θα συνεχίσει να παρέχει υψηλής ποιότητας καινοτόμες τεχνολογίες και υπηρεσίες στους πελάτες μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Tamiyo Wada, διευθυντής του εργοστασίου στη Yokohama.

PreviousNext