Τροχοί & TIR

Νταλίκα μετέφερε 14 τόνους λαθραίου καπνού. Σύλληψη στην Πάτρα

Γεμάτη με 99 κούτες καπνού βάρους 14.355 κιλών ήταν η νταλίκα που κατασχέθηκε στην Πάτρα προτού επιβιβαστεί στο καράβι για Ιταλία. Ειδικότερα, τις βραδινές ώρες της 27ης Ιουλίου, στελέχη της Περιφε
Δευτέρα 07/08/2023 - 14:54
Κοινοποίηση στα Social Media
νταλίκα σύλληψη

Γεμάτη με 99 κούτες καπνού βάρους 14.355 κιλών ήταν η νταλίκα που κατασχέθηκε στην Πάτρα προτού επιβιβαστεί στο καράβι για Ιταλία.


Ειδικότερα, τις βραδινές ώρες της 27ης  Ιουλίου, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών Ουσιών της Λιμενικής Αρχής Πάτρας, πραγματοποίησαν αστυνομικό έλεγχο σε φορτηγό όχημα, το οποίο επρόκειτο να φορτωθεί σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό λιμένα Ιταλίας και στο οποίο εντοπίστηκαν ενενήντα εννέα (99) χαρτοκιβώτια περιέχοντα 14.355 κιλά χύμα καπνού, χωρίς να φέρουν νόμιμα παραστατικά κατοχής και διακίνησης καπνικών προϊόντων.

νταλία σύλληψη


Μετά από ενδελεχή έλεγχο που διενεργήθηκε από τα προαναφερόμενα στελέχη διαπιστώθηκε ότι το σύνολο των χαρτοκιβωτίων περιείχαν βιομηχανοποιημένο ψιλοκομμένο καπνό έτοιμο για χρήση αντί των δηλωθέντων ακατέργαστων καπνών – απορριμμάτων καπνού.

Επιπρόσθετα πραγματοποιήθηκε λήψη δειγμάτων καπνού, τα οποία απεστάλησαν μέσω του Τελωνείου Πατρών στη Χημική Υπηρεσία Σερρών (ΑΑΔΕ/Γενική Διεύθυνση Γενικού Χημείου Κράτους) προς εργαστηριακή εξέταση.

Σημειώνεται ότι οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι των ανωτέρω κατασχεθέντων καπνικών προϊόντων ανέρχονται, κατόπιν έκθεσης του Τελωνείου Πατρών, στο ποσό των δύο εκατομμυρίων οκτακοσίων είκοσι χιλιάδων διακοσίων ενενήντα οκτώ ευρώ (2.820.298€).

Από την Λιμενική Αρχή Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν η εν λόγω ποσότητα καπνικών προϊόντων και το ανωτέρω Φ/Γ όχημα μετά του επικαθήμενου.

 

PreviousNext