Τροχοί & TIR

Νταλίκα στο Κιλκίς φόρτωνε λαθραία. Συνελήφθησαν τρεις Έλληνες

Τα λαθραία τσιγάρα εντοπίστηκαν σε νταλίκα που τα φόρτωνε από αποθήκη στη Θεσσαλονίκη - Βίντεο της αστυνομίας
Παρασκευή 02/02/2024 - 08:08
Κοινοποίηση στα Social Media
Νταλίκα στο Κιλκίς φόρτωνε λαθραία. Συνελήφθησαν τρεις Έλληνες
Νταλίκα στο Κιλκίς φόρτωνε λαθραία. Συνελήφθησαν τρεις Έλληνες

Περισσότερα από 300.000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων κατασχέθηκαν από το Τμήμα Ασφάλειας Κιλκίς, ενώ συνελήφθησαν 3 άτομα – μέλη εγκληματικής οργάνωσης, που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση λαθραίων τσιγάρων

Τα λαθραία τσιγάρα εντοπίστηκαν σε νταλίκα που τα φόρτωνε από αποθήκη σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, κρυμμένα μέσα σε τόπια που ήταν καλυμμένα με ύφασμα.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, τρεις ημεδαποί είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση, με σκοπό τη διακίνηση λαθραίων, τα οποία αφού τα επεξεργάζονταν και έκρυβαν επιμελώς μέσα σε συσκευασίες παραπλανητικών αντικειμένων, εξήγαγαν με διάφορα τεχνάσματα σε χώρες του εξωτερικού.

Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης σε αποθήκη που χρησιμοποιούσαν σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, εντοπίστηκαν τη στιγμή που φόρτωναν σε φορτηγό όχημα τόπια υφάσματος, που στο εσωτερικό τους έκρυβαν μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων και με τη χρήση εικονικού τιμολογίου προορίζονταν να μεταφερθούν στο εξωτερικό.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 306.770 πακέτα τσιγάρων (δηλαδή 6.135.400 τεμάχια τσιγάρων), που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.

Το παραπάνω φορτηγό όχημα με επικαθήμενο κατασχέθηκε, καθώς και το εικονικό τιμολόγιο που βρέθηκε μέσα σε αυτό.

Επίσης κατασχέθηκαν: 1 όχημα τύπου κλαρκ, 1 παλετοφόρο, 1 κάμερα ασφαλείας και 1 Ι.Χ. Επιβατικό όχημα.

Video file


 

https://www.facebook.com/watch/?v=747384503985567

PreviousNext