Τροχοί & TIR

Ο απολογισμός των Σωματείων της διαμαρτυρίας στην Πάτρα

Μπορεί να μην υπήρξε συμμετοχή των αυτοκινητιστών στη διαμαρτυρία των τριών Σωματείων ενάντια στην πρακτική των ναυτιλιακών εταιρειών να μην επιβιβάζουν ικανό αριθμό φορτηγών, δίνοντας θέσεις στα το
Δευτέρα 12/09/2022 - 12:47
Κοινοποίηση στα Social Media
Φωτό: Λιμάνι Πάτρας
Φωτό: Λιμάνι Πάτρας

Μπορεί να μην υπήρξε συμμετοχή των αυτοκινητιστών στη διαμαρτυρία των τριών Σωματείων ενάντια στην πρακτική των ναυτιλιακών εταιρειών να μην επιβιβάζουν ικανό αριθμό φορτηγών, δίνοντας θέσεις στα τουριστικά οχήματα, όμως οι πρόεδροι αυτών των Σωματείων και με την υποστήριξη του ΠΣΧΕΜ κρίνουν ότι πέτυχαν να αναδείξουν αυτό το πρόβλημα.

Ακολουθεί σημερινή σχετική ανακοίνωση των πρωτοβάθμιων Σωματείων:

«Για τη διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι της Πάτρας το Σάββατο 10-09-2022

1) Οι διοικήσεις των σωματείων που πήραν την πρωτοβουλία για αυτήν τη διαμαρτυρία συγχαίρουν όσους συναδέλφους άφησαν τις δουλειές τους και τις οικογένειές τους και έδωσαν το παρών στην κινητοποίηση.

2) Ευχαριστούν όσους ανέδειξαν το πρόβλημα δημοσιεύοντας την απόφαση των σωματείων για την κινητοποίηση.

3) Προβληματίζονται για άλλη μια φορά από την πολύ μικρή συμμετοχή, παρόλο που οι καταγγελλόμενες πρακτικές των ναυτιλιακών δημιουργούν προβλήματα σε όλους τους διεθνομεταφορείς.

4) Ενημερώνουμε και καταγγέλλουμε ότι οι αρχές του λιμανιού είχαν αυξήσει το επίπεδο ασφαλείας, προκειμένου να παρεμποδίσουν τη διαμαρτυρία εμποδίζοντας και απαγορεύοντας σε όλους όσοι δεν είχαν εισιτήριο να προσεγγίσουν το λιμάνι. Στο σημείο συνάντησης κατάφεραν να φτάσουν 15 συνάδελφοι. Αυτή η περίπτωση καταδεικνύει την υποκρισία όταν δηλώνουν αδυναμία φύλαξης του λιμανιού όλο τον υπόλοιπο χρόνο για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε με καταστροφικές συνέπειες για όσους εμπλέκονται με το γνωστό από χρόνια πρόβλημα με τους παράτυπους μετανάστες.

5) Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον κ. Λιμενάρχη της Πάτρας με την παρουσία του Προέδρου ΠΣΧΕΜ, Παναγιώτη Τεγγρέλη, ο οποίος προς τιμήν του έδειξε ενδιαφέρον για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε. Παρόντες στη συνάντηση ήταν και εκπρόσωποι των πρωτοβάθμιων σωματείων της περιοχής. Μετά από αναλυτική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με τον κ. Λιμενάρχη και τα στελέχη του λιμενικού σώματος και την κατανόηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε κανονίστηκε να πραγματοποιηθεί το συντομότερο συνάντηση στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας καθώς και με στελέχη του λιμενικού σώματος, προκειμένου να εξευρεθούν λύσεις αυτού του προβλήματος το οποίο θα το βρίσκουμε συχνά μπροστά μας.

6) Στη συνέχεια και από τις 15:00 – 16:00 σταματήσαμε συμβολικά στο σημείο του προελέγχου την κυκλοφορία των οχημάτων, ενημερώσαμε με σχετικές ανακοινώσεις τους οδηγούς των φορτηγών καθώς και τους επιβάτες – τουρίστες επιβατικών Ι.Χ. για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε σαν επαγγελματίες μεταφορείς ζητώντας την κατανόησή τους για την καθυστέρηση που σημειώθηκε και χωρίς καμία διαμαρτυρία εκ μέρους τους λήξαμε την κινητοποίηση.

7) Συμπέρασμα:

Με ελάχιστη συμμετοχή συναδέλφων 

α) Το πρόβλημα αναδείχθηκε

β) Το κράτος! μας υπολογίζει και μας φοβάται (αυξημένα – δρακόντεια μέτρα)

Στο χέρι μας είναι συνάδελφοι να δρομολογήσουμε λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε με μοναδική προϋπόθεση ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ !!

PreviousNext