Τροχοί & TIR

«Ο ελεγχόμενος δεν μπορεί να ορίζει τον ελεγκτή του». Τα μέλη της Επιτροπής

«Η τραγωδία δεν θα διερευνηθεί από κάποια δήθεν "υπερκομματική επιτροπή" - Ο ελεγχόμενος δεν μπορεί να ορίζει τον ελεγκτή του». Αυτό δήλωσε ο Νίκος Παππάς, τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο.
Παρασκευή 03/03/2023 - 12:55
Κοινοποίηση στα Social Media

«Η τραγωδία δεν θα διερευνηθεί από κάποια δήθεν "υπερκομματική επιτροπή" - Ο ελεγχόμενος δεν μπορεί να ορίζει τον ελεγκτή του».

Αυτό δήλωσε ο Νίκος Παππάς, τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ σε απάντηση των δηλώσεων Καραμανλή και Γεραπετρίτη ότι θα ερευνηθούν σε βάθος τα αίτια της τραγωδίας και ότι για τον σκοπό αυτό θα συσταθεί «υπερκομματική επιτροπή».

Ο κ. Παππάς στη δήλωσή του αναφέρει επίσης:

«Ενημερώνουμε τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Γεραπετρίτη πως ο ελεγχόμενος δεν μπορεί να ορίζει τον ελεγκτή του. Τα αίτια που οδήγησαν στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη δεν θα διερευνηθούν από κάποια δήθεν «υπερκομματική επιτροπή» που θα ορίσει η κυβέρνηση με πρόσωπα της αρεσκείας της.

Υπάρχουν οι αρμόδιες Αρχές που θα τα ερευνήσουν όλα διεξοδικά.

Εκτός εάν ο κ. Μητσοτάκης που την προανήγγειλε, έχει κάποια σπουδή να βγάλει ένα προεκλογικό πόρισμα, που θα επιβεβαιώσει αυτό που έσπευσε να προδικάσει χθες: Πως για όλα φταίει «κυρίως ένα ανθρώπινο λάθος».

Video URL

Η τριμελής Επιτροπή

Κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης ανακοινώνει τη σύσταση Ειδικής Επιτροπής για τη διερεύνηση και ανάδειξη των συστημικών προβλημάτων και δυσλειτουργιών που οδήγησαν στη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών.

Η Επιτροπή είναι τριμελής και συμμετέχουν οι:

  • Ιωάννης - Κωνσταντίνος Χαλκιάς, Επίτιμος Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ως Πρόεδρος.
  • Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος, Καθηγητής Μεταφορών και Παραγωγής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ως μέλος.
  • Βασίλειος Προφυλλίδης, Καθηγητής της Συγκοινωνιακής Τεχνικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ως μέλος.

Η Επιτροπή θα επιτελέσει το έργο της στο συντομότερο δυνατό χρόνο και θα καλέσει τεχνικό προσωπικό, εμπειρογνώμονες ή όποιο άλλο πρόσωπο κρίνει απαραίτητο, προκειμένου να τη συνδράμουν.

Εμείς να σημειώσουμε ότι ο κ. Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος στο διάστημα 2010-2015 υπήρξε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ο κ. Βασίλειος Προφυλλίδης διετέλεσε συνεργάτης του Υπουργείου Μεταφορών, του Υπουργείου Δημοσίων Έργων και του ΟΣΕ, ενώ ο κ. Ιωάννης - Κωνσταντίνος Χαλκιάς υπήρξε νομικός σύμβουλος πολλών υπουργείων.

PreviousNext