Τροχοί & TIR

Δεν πλήρωσες τη δόση; Μένεις απ' έξω

«Παρακαλώ, τακτοποιείστε τις οφειλές σας». Αυτό είναι το προειδοποιητικό μήνυμα που θα λαμβάνει ο ιδιοκτήτης ενός οχήματος που θα καθυστερεί να πληρώσει τη δόση της αγοράς του αυτοκινήτου. Αν αγνοήσ
Κυριακή 05/03/2023 - 09:00
Κοινοποίηση στα Social Media

«Παρακαλώ, τακτοποιείστε τις οφειλές σας». Αυτό είναι το προειδοποιητικό μήνυμα που θα λαμβάνει ο ιδιοκτήτης ενός οχήματος που θα καθυστερεί να πληρώσει τη δόση της αγοράς του αυτοκινήτου.

Αν αγνοήσει την προειδοποίηση, θα διαπιστώσει μια βδομάδα αργότερα ότι ορισμένες λειτουργίες στο αυτοκίνητό του έπαψαν να λειτουργούν, όπως για παράδειγμα το ραδιόφωνο, το GPS, τα ηλεκτρικά παράθυρα ή ο κλιματισμός.

Η προειδοποίηση επανέρχεται και αν ο οδηγός εξακολουθεί να την αγνοεί και να μην πληρώνει τη δόση του, τότε θα τίθεται εκτός λειτουργίας ο τηλεχειρισμός των κλειδαριών. Οι πόρτες θα παραμένουν κλειστές και ο οδηγός απ’ έξω.

Τα παραπάνω θα είναι μέρος του στάνταρ «εξοπλισμού» των μελλοντικών αυτοκινήτων και όπως διαβάζουμε σε σχετικό δημοσίευμα του «TheDrive», επειδή στα μελλοντικά αυτοκίνητα όλα θα ελέγχονται ηλεκτρονικά και απομακρυσμένα, θα μπορεί μια μάρκα να κλειδώνει ένα μοντέλο, αν ο κάτοχός του δεν πληρώνει τη δόση του δανείου αγοράς του. Αναφέρει, μάλιστα πως ένας κατασκευαστής έχει ήδη υποβάλλει αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που αφορά το παραπάνω σύστημα για τους τυχόν «κακοπληρωτές».

Πηγή: TheDrive/ autogreeknews.gr

PreviousNext