Τροχοί & TIR

Ο κίνδυνος πάνω από τα κεφάλια τους. Η περίπτωση της σιδηροδρομικής γέφυρας στα Παραδείσια

Από τον Φεβρουάριο του 2019 ο «Μορέας» που διαχειρίζεται τον αυτοκινητόδρομο Α7 (Κόρινθος- Καλαμάτα) έχει προειδοποιήσει για την επικινδυνότητα της γέφυρας της σιδηροδρομικής γραμμής στον ανισόπεδο
Δευτέρα 10/04/2023 - 15:14
Κοινοποίηση στα Social Media

Από τον Φεβρουάριο του 2019 ο «Μορέας» που διαχειρίζεται τον αυτοκινητόδρομο Α7 (Κόρινθος- Καλαμάτα) έχει προειδοποιήσει για την επικινδυνότητα της γέφυρας της σιδηροδρομικής γραμμής στον ανισόπεδο κόμβο Παραδεισίων και αυτό γιατί η γραμμή δεν χρησιμοποιείται πλέον, αλλά η γέφυρα «η οποία δεν χρησιμοποιείται πλέον, παρουσιάζει προβλήματα αναφορικά με τη δομική ακεραιότητα συγκεκριμένων στοιχείων της, τα οποία θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια της κυκλοφορίας στον αυτοκινητόδρομο».

Όπως αναφέρει το Messinia Live, η Μορέας ΑΕ έχει ενημερώσει τον ΟΣΕ από τον Φεβρουάριο του 2019 και τώρα, με έγγραφό της προς τα υπ. Μεταφορών και προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου επισημαίνει και πάλι τον κίνδυνο και ζητά τη λήψη άμεσων μέτρων.

Αναφέρει συγκεκριμένα ότι «η γέφυρα της σιδηροδρομικής γραμμής του ΟΣΕ – άνω διάβαση του αυτοκινητόδρομου, στη χιλιομετρική θέση 198+640- η οποία δεν χρησιμοποιείται πλέον, παρουσιάζει προβλήματα αναφορικά με τη δομική ακεραιότητα συγκεκριμένων στοιχείων της, τα οποία θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια της κυκλοφορίας στον αυτοκινητόδρομο».

Συνεχίζοντας, ο “Μορέας” σημειώνει ότι από την πλευρά του δεν μπορεί να παρέμβει καθώς το συγκεκριμένο τμήμα της γέφυρας δεν αποτελεί στοιχείο του έργου παραχώρησης, ενώ τονίζει πως εκ μέρους του έχει ήδη ενημερωθεί η ΟΣΕ Α.Ε./ ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε. με δύο σχετικά έγγραφα, τόσο τον Φεβρουάριο του 2019 όσο και φέτος, τον περασμένο Μάρτιο. Ωστόσο -όπως χαρακτηριστικά παρατηρεί- «μέχρι και σήμερα δεν έχει λάβει χώρα καμία ενέργεια για την αποκατάσταση των προβλημάτων εκ μέρους των αρμόδιων υπηρεσιών τους».

Καταλήγοντας, ο “Μορέας” επισημαίνει προς το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών να προβεί σε όλες τις δέουσες ενέργειες αναφέροντας ότι «είναι επιβεβλημένη η εκ νέου ενημέρωση των ως άνω εταιρειών και κάθε αρμόδιου φορέα για την άμεση αποκατάσταση των βλαβών του συγκεκριμένου τμήματος της γέφυρας και τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για τη διατήρηση αυτής στην προσήκουσα κατάσταση, για την αποτροπή οποιουδήποτε κινδύνου σε σχέση με την ασφάλεια της κυκλοφορίας στον αυτοκινητόδρομο».

Πηγή: Messinia live

PreviousNext