Τροχοί & TIR

Ο ΟΚΑΑ προωθεί το νέο Ψυχόμενο Κέντρο Logistics

Οι τεχνολογικές καινοτομίες αποτελούν εργαλεία ανάπτυξης και απλοποίησης του σύγχρονου χονδρεμπορίου, ενώ οι εξειδικευμένες εφαρμογές που υλοποιεί ο ΟΚΑΑ, σε συνδυασμό με πληθώρα πρωτοβουλιών που λα
Πέμπτη 16/09/2021 - 10:39
Κοινοποίηση στα Social Media

Οι τεχνολογικές καινοτομίες αποτελούν εργαλεία ανάπτυξης και απλοποίησης του σύγχρονου χονδρεμπορίου, ενώ οι εξειδικευμένες εφαρμογές που υλοποιεί ο ΟΚΑΑ, σε συνδυασμό με πληθώρα πρωτοβουλιών που λαμβάνει η Διοίκηση, διευκολύνουν και αναβαθμίζουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Αυτά μεταξύ άλλων ανέφερε ο Απόστολος Αποστολάκος (φωτό), διευθύνων σύμβουλος του ΟΚΑΑ (Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας ΑΕ) προσκεκλημένος σε ειδική ημερίδα, με θέμα τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, που διοργάνωσε το Υπερταμείο (ΕΕΣΥΠ).

Ο κ. Αποστολάκος παρουσίασε το πολυεπίπεδο έργο της Διοίκησης του Οργανισμού για την παροχή νέων τεχνολογικών εργαλείων διευκόλυνσης των επαγγελματιών, όπως το «e-Λαχαναγορά», που αποτελεί την πρώτη εφαρμογή σε κινητά για χονδρεμπόρους φρούτων και λαχανικών, θαλασσινών και ψαριών και κρέατος.

Ενδιαφέρον σημείο της ομιλίας του ήταν η αναφορά του στην αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών του ΟΚΑΑ και ιδιαίτερα στο προωθούμενο νέο ψυχόμενο κέντρο logistics, το οποίο θα αποτελέσει σημαντικό εργαλείο ανάπτυξης και περιλαμβάνεται στις προτεραιότητες του Οργανισμού.

Το Ψυχόμενο Κέντρο Logistics θα παρέχει υπηρεσίες αποθήκευσης ψυχώμενων και κατεψυγμένων προϊόντων, αποθήκευση σε ελεγχόμενες συνθήκες (ULO) για συγκεκριμένες κατηγορίες προϊόντων (π.χ. φρούτων) κ.α., ενώ θα διαθέτει ταυτόχρονα και όλες τις απαιτούμενες υποδομές για την εύκολη προσέγγιση των φορτηγών – ψυγείων, τη γρήγορη φορτοεκφόρτωση των προϊόντων κ.α.

Στη βάση της τεχνολογίας του νέου ψυχόμενου κέντρου Logistics στον Ρέντη θα βρίσκονται οι σύγχρονες ψηφιακές λειτουργίες που θα επιτρέπουν τη συνεχή παρακολούθηση των αποθεμάτων, την παροχή πληροφοριών προς τους πελάτες για τα αποθηκευμένα προϊόντα, δυνατότητα προσωρινής εναπόθεσης προϊόντων (cross docking) κ.α.

PreviousNext