Ο όμιλος Autohellas εξαγόρασε τη Fiat Ελλάδας

Τετ, 12/10/2022 - 12:21

Οι όμιλοι Autohellas και Samelet (δραστηριοποιείται στη Ρουμανία) ανακοίνωσαν την εξαγορά της θυγατρικής Stellantis στην Ελλάδα για την εισαγωγή και διανομή των μαρκών Abarth, Alfa Romeo Fiat, Fiat Professional και Jeep.

Η συναλλαγή έρχεται στον απόηχο της συγχώνευσης των κατασκευαστών αυτοκινήτων PSA και FCA - πέρυσι - η οποία δημιούργησε τη Stellantis, μια από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο με εργοστασιακές δραστηριότητες σε 30 χώρες και εμπορική παρουσία σε 130 αγορές παγκοσμίως.

Ειδικά στην Ελλάδα, τα επαγγελματικά της Fiat κατέχουν την πρώτη θέση στις ταξινομήσεις των LCV με 1723 μονάδες κατά το διάστημα Ιανουαρίου – Αυγούστου 2022 και όλα δείχνουν ότι θα τερματίσει πρώτη στη συγκεκριμένη αυτή κατηγορία των ελαφρών επαγγελματικών.

Μετά την ολοκλήρωση της προγραμματισμένης συναλλαγής, η κοινή εταιρεία των ομίλων των Autohellas & Samelet θα είναι υπεύθυνη για την εισαγωγή και διανομή 5 συνολικά Μαρκών της Stellantis, αποκτώντας τη θυγατρική της FCA Italy S.p.A. στην Ελλάδα, τον μέχρι τώρα εισαγωγέα και διανομέα αυτών. Οι συμβάσεις του προσωπικού της FCA Greece ΑΕ δεν θα επηρεαστούν από την ολοκλήρωση της συναλλαγής αυτής.

Γιώργος Βασιλάκης

το νέο αφεντικό

Οι Όμιλοι Autohellas και Samelet θα βασιστούν στην εκτεταμένη τεχνογνωσία, εμπειρία, πόρους και παρουσία τους στην αγορά αυτοκινήτου και υπηρεσιών κινητικότητας για να εξασφαλίσουν τη συνέχιση των υψηλής ποιότητας υπηρεσιών στους πελάτες, να διανείμουν το σύνολο των ανταλλακτικών που αφορούν τις μάρκες αυτές καθώς και να αναπτύξουν με επιτυχία τη συνολική επιχειρηματική δραστηριότητα στη χώρα.

«Μας τιμά η απόφαση της Stellantis να επιλέξει τη νεοσύστατη εταιρεία των Ομίλων μας Autohellas και Samelet για την εισαγωγή και διάθεση των ιστορικών και εμβληματικών μαρκών των Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Fiat Professional και Jeep στην ελληνική αγορά. Η συνεργασία μας μοιράζεται το κοινό όραμα για μια πελατοκεντρική στρατηγική και βασίζεται στη συλλογική και συμπληρωματική παρουσία, στους πόρους και στην ηγετική μας θέση σε πολλούς τομείς υπηρεσιών κινητικότητας στην Ελλάδα. Κοινός μας στόχος είναι να μεταφράσουμε τη νέα εκτεταμένη προϊοντική στρατηγική της Stellantis για τις μάρκες αυτές σε εμπορική επιτυχία στην ελληνική αγορά και να υπερέχουμε στην εξυπηρέτηση των υφιστάμενων και μελλοντικών αναγκών των πελατών μας μέσα στον ταχέως εξελισσόμενο κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας», λένε οι Omer Levi και Γιώργος Βασιλάκης των Ομίλων Samelet και Autohellas αντίστοιχα, η συνεργασία των οποίων έχει τις ρίζες της στη μακροχρόνια φιλία των  πατέρων τους, του αείμνηστου Θεόδωρου Βασιλάκη και του Michael Levi.

Σημειώνεται ότι ο Όμιλος Samelet ιδρύθηκε το 1946 στο Ισραήλ και σήμερα εισάγει και διανέμει τις μάρκες Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Dodge, Ferrari, Fiat, Fiat Professional, Jeep, Iveco, Maserati και Ram. Ο Όμιλος Samelet εκτός από την τεράστια επιχειρηματική δραστηριότητα αυτοκινήτων στο Ισραήλ, δραστηριοποιείται επίσης στη Ρουμανία έχοντας εξαγοράσει τον πρώην εισαγωγέα της FCA: Autoitalia. Ο Ομιλος Samelet ελέγχεται από την οικογένεια Levi.