Τροχοί & TIR

Ο όμιλος Grimaldi εξαγόρασε terminal στο λιμάνι του Άμστερνταμ

Σε μια ακόμη στρατηγικής σημασίας κίνηση προχώρησε ο Όμιλος Grimaldi εξαγοράζοντας για 20 χρόνια τη χρήση ενός terminal στο λιμάνι του Άμστερνταμ εκτάσεως 200.000 τετ. μέτρων. Πρόκειται για το term
Τρίτη 14/02/2023 - 11:24
Κοινοποίηση στα Social Media
Φωτό: Port of Amsterdam
Φωτό: Port of Amsterdam

Σε μια ακόμη στρατηγικής σημασίας κίνηση προχώρησε ο Όμιλος Grimaldi εξαγοράζοντας για 20 χρόνια τη χρήση ενός terminal στο λιμάνι του Άμστερνταμ εκτάσεως 200.000 τετ. μέτρων. 

Πρόκειται για το terminal που βρίσκεται στην περιοχή Amerikahavenκαι περιλαμβάνει μεγάλες αποθήκες, στεγασμένους χώρους, κέντρο Logistics, καθώς και δύο αποβάθρες εκ των οποίων η μία μήκους 500 μέτρων και η άλλη 300 μέτρων, ικανές να δεχτούν πλοία μικρών αποστάσεων.

Το terminal αποκτήθηκε μέσω της θυγατρικής εταιρείας του ομίλου Grimaldi AMT (Amsterdam MultipurposeTerminal). Στην AMT ο όμιλος Grimaldi κατέχει το 80%, ενώ το υπόλοιπο 20% ανήκει στην TMA Holding, ολλανδική εταιρεία Logistics με μακρά εμπειρία στη διοίκηση terminal και Κέντρων Logistics.

«Η επένδυσή μας αυτή στο λιμάνι του Άμστερνταμ αποδεικνύει τη θέλησή μας να κάνουμε ισχυρότερη την παρουσία μας στο λιμάνι του Άμστερνταμ», ανέφερε ο πρόεδρος Guido Grimaldi και πρόσθεσε: «Σκοπός μας είναι να διευρύνουμε τις υπηρεσίες μας στον τομέα των Logistics χάρη στις αναρίθμητες συνδέσεις, οδικές, θαλάσσιες, σιδηροδρομικές και ποτάμιες που εξασφαλίζει το λιμάνι του Άμστερνταμ προς όλη την Ευρώπη».

Βασικός στόχος, πάντως, του ομίλου Grimaldi είναι η διακίνηση των καινούργιων αυτοκινήτων που έρχονται και η διανομή τους στις χώρες της Βόρειας Ευρώπης.

PreviousNext