Τροχοί & TIR

ΟΑΣΘ: Διαγωνισμός για 164 λεωφορεία με leasing

Θα βρίσκονται στους δρόμους της Θεσσαλονίκης από την 1η Ιανουαρίου του 2025.
Τρίτη 11/06/2024 - 14:54
Κοινοποίηση στα Social Media
φωτό: ΟΑΣΘ
φωτό: ΟΑΣΘ

Ένα ακόμα σημαντικότατο βήμα για την ανανέωση του στόλου του, που θα σημάνει την παροχή ποιοτικότερων υπηρεσιών προς τους επιβάτες, κάνει ο ΟΑΣΘ. Σήμερα υποβλήθηκε για δημοσίευση στην επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης η προκήρυξη για τον Δημόσιο Διεθνή Ανοικτό Ηλεκτρονικό Διαγωνισμό για τη χρονομίσθωση 164 λεωφορείων, για 30 μήνες.

Το αντικείμενο του διαγωνισμού αφορά στην παροχή προς τον ΟΑΣΘ υπηρεσιών μίσθωσης και συντήρησης αστικών συμβατικών πετρελαιοκίνητων λεωφορείων 18 μέτρων, 12 μέτρων και μικρότερων, καινούριων ή μεταχειρισμένων, κατηγορίας Euro 5 ή Euro 6.

«Προχωράμε στον διαγωνισμό αυτόν προκειμένου, μετά από την ένταξη των 110 καινούριων ηλεκτρικών λεωφορείων στον στόλο του ΟΑΣΘ, να ανανεώσουμε συνολικά τον στόλο μας», δηλώνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, Κώστας Ταγγίρης.

Όπως εξηγεί, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών πρόκειται να προχωρήσει σε διαγωνισμό για την προμήθεια 750 καινούριων αντιρρυπαντικών λεωφορείων, εκ των οποίων τα 225 προορίζονται για τον ΟΑΣΘ. Έτσι ο Οργανισμός, στο τέλος αυτής της διαδικασίας, θα διαθέτει έναν ολοκαίνουριο στόλο, σε ποσοστό άνω του 95%. Ωστόσο, μέχρι να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός και να φθάσουν τα λεωφορεία στον ΟΑΣΘ, θα απαιτηθούν περί τα δύο με τρία έτη.

«Στο μεσοδιάστημα προχωράμε σε leasing λεωφορείων τα οποία θα είναι νεότερα από αυτά που δρομολογούμε σήμερα, προκειμένου να αναβαθμίσουμε περαιτέρω τις υπηρεσίες που παρέχουμε προς τους επιβάτες», τονίζει ο κ. Ταγγίρης.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, τα νεότερα λεωφορεία που θα χρονομισθώσει ο ΟΑΣΘ, θα βρίσκονται στους δρόμους της Θεσσαλονίκης από την 1η Ιανουαρίου του 2025.


 

PreviousNext