Τροχοί & TIR

ΟΑΣΘ: Επιθεώρηση των έργων κατασκευής του σταθμού φόρτισης ηλεκτρικών λεωφορείων

"Ήδη έχουν προχωρήσει τα δοκιμαστικά δρομολόγια των ηλεκτρικών λεωφορείων και στην πόλη της Θεσσαλονίκης – μάλιστα, κάποια εξ αυτών έχουν διανύσει πάνω από 2.500 χλμ."
Παρασκευή 19/04/2024 - 11:10
Κοινοποίηση στα Social Media
φωτό: ΟΑΣΘ
φωτό: ΟΑΣΘ

Το αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ στη Σταυρούπολη, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες κατασκευής του σταθμού φόρτισης για τα 110 ηλεκτρικά λεωφορεία, επισκέφθηκε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Ο Υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας, συνοδευόμενος από την Υφυπουργό, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου, καθώς και τον πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Κώστα Ταγγίρη, επιθεώρησε τα έργα, τα οποία βρίσκονται σε πλήρη ανάπτυξη και διαπίστωσε τη σημαντική τους πρόοδο. Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, οι σχετικές εργασίες προβλέπεται να ολοκληρωθούν μέσα στον Μάιο. 

φωτό: ΟΑΣΘ
φωτό: ΟΑΣΘ

Ειδικότερα, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, δήλωσε μεταξύ άλλων: 

«Συνδυαστικά με το γεγονός ότι ήδη έχουν προχωρήσει τα δοκιμαστικά δρομολόγια των ηλεκτρικών λεωφορείων και στην πόλη της Θεσσαλονίκης – μάλιστα, κάποια εξ αυτών έχουν διανύσει πάνω από 2.500 χλμ. – αποδεικνύεται ότι ο στόχος που έχουμε θέσει για την κυκλοφορία τους, τις επόμενες εβδομάδες, θα επιτευχθεί.

Το επόμενο μεγάλο έργο, το οποίο ολοκληρώνεται τον Νοέμβριο του 2024 είναι το Μετρό στη Θεσσαλονίκη. Άρα, δύο σημαντικές δεσμεύσεις που είχαμε αναλάβει και μάλιστα με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, υλοποιούνται μέσα στο έτος».

Υπενθυμίζεται, ότι η σύμβαση για την κατασκευή του σταθμού φόρτισης των ηλεκτρικών λεωφορείων υπογράφηκε στις 19 Φεβρουαρίου. Πρόκειται για μία μεγάλη και σημαντική επένδυση του ΟΑΣΘ, μέσω της οποίας δημιουργούνται όλες οι απαραίτητες υποδομές για τη φόρτιση των 110 ηλεκτρικών λεωφορείων, καθώς και για την ασφαλή νυχτερινή τους στάθμευση και φύλαξη.

Κύριος του έργου είναι ο ΟΑΣΘ και φορέας υλοποίησης η Αναπτυξιακή Νομού Θεσσαλονίκης Α.Ε. (ΑΝΕΘ Α.Ε.), η οποία ανέλαβε όλη τη διαδικασία δημοπράτησης (μελέτες, τεύχη δημοπράτησης, αδειοδοτήσεις, επιλογή αναδόχου κ.λπ.), την παρακολούθηση υλοποίησης, καθώς και την παραλαβή του έργου.

Δείτε εδώ τη δήλωση του Υπουργού
Δείτε εδώ ηλεκτρικό λεωφορείο που πραγματοποιεί δοκιμαστικό δρομολόγιο στους δρόμους της Θεσσαλονίκης
PreviousNext