Τροχοί & TIR

ΟΑΣΘ: Νέα λεωφορειακή γραμμή για την εξυπηρέτηση των εργαζομένων στη ΒΙΠΕΘ

Αναμένεται να συμβάλλει στη μείωση των επιπτώσεων από την κατασκευή του Fly Over.
Τρίτη 02/04/2024 - 09:54
Κοινοποίηση στα Social Media
φωτό: ΟΑΣΘ
φωτό: ΟΑΣΘ

Αίτημα της ΓΣΕΕ για τη δημιουργία λεωφορειακής διασύνδεσης από το κέντρο της Θεσσαλονίκης έως τη βιομηχανική περιοχή της Σίνδου ικανοποιεί ο ΟΑΣΘ.

Στη βάση αυτή πραγματοποιήθηκε συνάντηση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΑΣΘ Κώστα Ταγγίρη, με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλο, στα γραφεία του Οργανισμού.

Ο κ. Παναγόπουλος, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Χάρη Κυπριανίδη, τον πρόεδρο του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΘ Γιάννη Δήμκα και κλιμάκιο της ΓΣΕΕ, επισκέφθηκε τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ, θέλοντας να ευχαριστήσει για την ανταπόκριση στο αίτημα δημιουργίας λεωφορειακής γραμμής για την εξυπηρέτηση εκατοντάδων εργαζομένων στη Σίνδο.

Όπως σημείωσε ο κ. Παναγόπουλος, καθημερινά χάνονται πολλές εργατοώρες στους δρόμους, με δυσβάσταχτη οικονομική επιβάρυνση, καθώς χιλιάδες εργαζόμενοι αναγκάζονται να μετακινούνται με τα Ι.Χ. οχήματά τους, για να φτάσουν στην εργασία τους στη Σίνδο ή, εναλλακτικά, χρειάζεται να αλλάξουν από δύο έως και πέντε λεωφορεία! Επομένως, η δρομολόγηση νέας λεωφορειακής γραμμής συμβάλλει στη διευκόλυνσή τους.

Ο κ. Ταγγίρης υπογράμμισε ότι ο ΟΑΣΘ στηρίζει με κάθε τρόπο τους εργαζόμενους και γι’ αυτό ο Οργανισμός ανταποκρίθηκε άμεσα και με μεγάλη χαρά στο αίτημα της ΓΣΕΕ, θέλοντας να διευκολύνει τις μετακινήσεις τους προς και από την εργασία τους. Δεσμεύτηκε, μάλιστα, ότι τόσο ο Οργανισμός, όσο και ο ίδιος προσωπικά, θα είναι πάντα αρωγοί στην εξυπηρέτηση εργαζομένων και στη διαμόρφωση καλύτερων συνθηκών μετακίνησης.

Η γραμμή

Η νέα γραμμή, που θα δρομολογηθεί μόλις δοθούν οι τελικές εγκρίσεις από τον ΟΣΕΘ τις επόμενες εβδομάδες, θα εξυπηρετεί τους εργαζόμενους με δύο πρωινά δρομολόγια στις 6 και στις 7 από την Πλατεία Αριστοτέλους (πέταλο) και δύο απογευματινά δρομολόγια επιστροφής στις 15.10 και στις 16.10 από την ΒΙΠΕΘ και αναμένεται να συμβάλλει στη μείωση των επιπτώσεων από την κατασκευή του Fly Over.

PreviousNext