Τροχοί & TIR

Οδικά έργα σε εξέλιξη

«Το πιο σημαντικό έργο που υλοποιεί το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών είναι το τμήμα του διασυνοριακού άξονα Ελλάδας – Βουλγαρίας επί ελληνικού εδάφους, από την Ξάνθη μέχρι τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα».
Πέμπτη 16/05/2024 - 09:55
Κοινοποίηση στα Social Media

Στο πλαίσιο των περιοδειών τους ανά την Ελλάδα (λόγω Ευρωεκλογών), Σταϊκούρας και Αλεξοπούλου αναφέρθηκαν στα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη. Πιο αναλυτικά:

Τα έργα υποδομής που υλοποιούνται στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης παρουσίασε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

«Το πιο σημαντικό έργο που υλοποιεί το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών είναι το τμήμα του διασυνοριακού άξονα Ελλάδας – Βουλγαρίας επί ελληνικού εδάφους, από την Ξάνθη μέχρι τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα», τόνισε ο κ. Σταϊκούρας. Πρόκειται για το τμήμα του διασυνοριακού άξονα επί ελληνικού εδάφους, από Ξάνθη μέχρι τα Ελληνο – βουλγαρικά σύνορα, συνολικού μήκους περίπου 50 χλμ., που συνδέει την Εγνατία Οδό με τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα, στη θέση του νέου μεθοριακού σταθμού Rudozem/Ξάνθη.

Η κατασκευή του άξονα γίνεται τμηματικά στην τρέχουσα χρηματοδοτική περίοδο, με συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανάλογα με την διαθεσιμότητα των πόρων. Προς το παρόν, υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για δύο τμήματα του άξονα, το τμήμα Δημάριο – Σύνορα, μήκους 8 χλμ., το οποίο ολοκληρώνεται μέχρι τέλους του 2024, ενώ βρίσκεται σε διαδικασία ανάθεσης της σύμβασης το τμήμα Μελίβοια – Δημάριο, μήκους 10,5 χλμ.

Η αναβάθμιση των υπόλοιπων τμημάτων του άξονα Ξάνθη – Εχίνος – GR/BG Σύνορα (Ξάνθη – Σμίνθη, Σμίνθη – Εχίνος και Εχίνος – Μελίβοια) προγραμματίζεται να γίνει εντός της τρέχουσας χρηματοδοτικής περιόδου 2021 – 2027.

Πάτρα – Πύργος

Συνάντηση εργασίας είχε, χθες, η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου με τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, για ζητήματα που αφορούν στην αχαϊκή πρωτεύουσα και την ευρύτερη περιοχή.

Κατά τη συνάντηση, η υφυπουργός ενημέρωσε τον Δήμαρχο ότι ο αυτοκινητόδρομος Πατρών – Πύργου, έργο προϋπολογισμού 295 εκατ. ευρώ, έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 42% και αναμένεται να αποδοθεί στην κυκλοφορία στο σύνολό του το 2025, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα.

Η κα. Αλεξοπούλου αναφέρθηκε, επίσης, στις εργασίες ολοκλήρωσης της υδροδότησης οικισμών, αποκατάστασης αποκοπτόμενων προσβάσεων της παράκαμψης της εθνικής οδού και της υφιστάμενης γέφυρας στη θέση «ΜΠΟΥΛΜΠΕΡΙ», προϋπολογισμού 6.130.000 ευρώ (με ΦΠΑ), οι οποίες ολοκληρώνονται ως το τέλος του 2024.

PreviousNext