Τροχοί & TIR

ΟΦΑΕ: Αθωώθηκαν τα μέλη του ΔΣ της. Καταδίκη μέλους Σωματείου για πλαστογράφηση υπογραφών

Νωρίτερα έλαβε τέλος η άλλη «πολύκροτη» υπόθεση κατά μελών του ΔΣ της ΟΦΑΕ, οι οποίοι είχαν κατηγορηθεί για υπεξαίρεση και κακή διαχείριση των εσόδων από τα TIR
Πέμπτη 04/07/2024 - 17:22
Κοινοποίηση στα Social Media
δικαστηριο

Μετά από 7 χρόνια δικαστικών διαδικασιών - εφέσεων και αναβολών, το Εφετείο Θεσσαλονίκης επέβαλε ποινή φυλάκισης ενός έτους σε μέλος πρωτοβάθμιου Σωματείου αυτοκινητιστών ΦΔΧ της Θεσσαλονίκης. 

Κρίθηκε ένοχος γιατί, κατά τις εκλογές ΔΣ των οργάνων που θα εκπροσωπούσαν το Σωματείο στην ΟΦΑΕ, πλαστογράφησε υπογραφές μελών ως ψηφισάντων ενώ αποδείχθηκε κατά τη δίκη ότι τα συγκεκριμένα μέλη δεν είχαν ψηφίσει. 

Αυτό όμως είχε σαν αποτέλεσμα το εν λόγω Σωματείο να εκλέξει τέσσερις (4) αντιπροσώπους στην ΟΦΑΕ αντί ενός ή δύο αντιπροσώπων με συνέπεια η Ομοσπονδία να απολαμβάνει αυξημένης πλειοψηφίας κατά τη λήψη των αποφάσεων. 


Νωρίτερα, στις 16 Απριλίου, στο Εφετείο της Αθήνας, έλαβε τέλος η άλλη «πολύκροτη» υπόθεση κατά μελών του ΔΣ της ΟΦΑΕ, οι οποίοι είχαν κατηγορηθεί για υπεξαίρεση και κακή διαχείριση των εσόδων από τα TIR και για την μη τήρηση του προβλεπόμενου αποθεματικού κατά την περίοδο 2008-2013. Το δικαστήριο μετά από μια πολύωρη ακροαματική διαδικασία κήρυξε αθώους όλους τους κατηγορουμένους. 


Εκκρεμεί ωστόσο, η εκδίκαση αγωγής που έχει καταθέσει η προσωρινή διοίκηση που αφορά στην επιστροφή στο Ταμείο της Ομοσπονδίας χρημάτων, τα οποία, σύμφωνα με την αγωγή, αναλώθηκαν ως αποτέλεσμα κακής διαχείρισης των Οικονομικών της Ομοσπονδίας.
 

PreviousNext