Τροχοί & TIR

Οι επόμενοι έλεγχοι φορτηγών / λεωφορείων στους αυτοκινητόδρομους της Ευρώπης

Έγινε γνωστό το πρόγραμμα των επόμενων ελέγχων από τα συνεργεία της Ευρωπαϊκής Αστυνομίας Αυτοκινητοδρόμων ROADPOL, στο οποίο περιλαμβάνεται και ένα επταήμερο στοχευμένο αποκλειστικά σε φορτηγά και
Σάββατο 06/08/2022 - 15:05
Κοινοποίηση στα Social Media
Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε σε πολυσύχναστο τμήμα μεταξύ Γαλλίας και Βελγίου στο Λουξεμβούργο. Φωτο: Αστυνομία Λουξεμβούργου
Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε σε πολυσύχναστο τμήμα μεταξύ Γαλλίας και Βελγίου στο Λουξεμβούργο. Φωτο: Αστυνομία Λουξεμβούργου

 Έγινε γνωστό το πρόγραμμα των επόμενων ελέγχων από τα συνεργεία της Ευρωπαϊκής Αστυνομίας Αυτοκινητοδρόμων ROADPOL, στο οποίο περιλαμβάνεται και ένα επταήμερο στοχευμένο αποκλειστικά σε φορτηγά και λεωφορεία.



Αναλυτικότερα, από τη Δευτέρα 8 Αυγούστου και μέχρι τις 14 Αυγούστου οι έλεγχοι θα αφορούν μόνο τα όρια ταχύτητας (υπερβάσεις).



Το επταήμερο 16 μέχρι 22 Σεπτεμβρίου 2022 η ROADPOL θα ελέγχει όλα τα οχήματα από πλευράς ασφαλείας (τυχόν φθαρμένα ελαστικά, λειτουργία φωτιστικών, χρήση ζώνης ασφαλείας κλπ) και παράλληλα θα παρέχει ενημερωτικό υλικό για την πρόληψη των ατυχημάτων.



Το κρίσιμο επταήμερο 



Η επόμενη εξόρμηση των αστυνομικών της ROADPOL θα γίνει το επταήμερο 10 έως 16 Οκτωβρίου 2022 και θα αφορά αποκλειστικά στα βαρέα οχήματα (φορτηγά και λεωφορεία).



Οι έλεγχοι θα είναι απολύτως στοχευμένοι σε τυχόν παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ωράρια οδήγησης / ανάπαυσης των οδηγών, στη Λειτουργία των ταχογράφων για τυχόν παρεμβάσεις, στις εβδομαδιαίες αναπαύσεις αν αυτές έγιναν εκτός καμπίνας και ακόμη:



θα ελέγχονται τα έγγραφα των οχημάτων, άδειες (σε ισχύ), έγγραφα μεταφερόμενων προϊόντων, και βέβαια θα γίνεται έλεγχος για την τήρηση του κανονισμού για το καμποτάζ.



 Το τελευταίο για το έτος 2022 7ήμερο ελέγχων της Ευρωπαϊκής Αστυνομίας Αυτοκινητοδρόμων ROADPOL είναι προγραμματισμένο για το διάστημα 5 έως 11 Δεκεμβρίου και η στόχευση θα είναι οι έλεγχοι οδηγών για τυχόν χρήση αλκοόλ ή ναρκωτικών ουσιών. 



Σημειώνεται ότι οι επιβαλλόμενες κυρώσεις και τα πρόστιμα θα είναι αυτά που ισχύουν στη Χώρα πραγματοποίησης των ελέγχων. 



Στη ROADPOL μετέχουν όλες οι Ευρωπαϊκές χώρες, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Τουρκία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Η μοναδική χώρα της Ευρώπης που δεν μετέχει στην Ευρωπαϊκή Αστυνομία Αυτοκινητοδρόμων είναι η Ελλάδα, αν και πρόσφατα πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα μία συνάντηση εκπροσώπων με αντικείμενο τη συμμετοχή της χώρας μας στην ROADPOL.

 

PreviousNext