Τροχοί & TIR

Οι πιο ασυνήθιστες παραδόσεις της DHL το 2023

Ως ηγέτης της παγκόσμιας αγοράς στον τομέα των logistics, η DHL δημοσίευσε μερικές από τις πιο ασυνήθιστες παραδόσεις σε όλο τον κόσμο το 2023, δείχνοντας το εύρος των δυνατοτήτων της, πέρα από τις
Τετάρτη 03/01/2024 - 12:43
Κοινοποίηση στα Social Media

Ως ηγέτης της παγκόσμιας αγοράς στον τομέα των logistics, η DHL δημοσίευσε μερικές από τις πιο ασυνήθιστες παραδόσεις σε όλο τον κόσμο το 2023, δείχνοντας το εύρος των δυνατοτήτων της, πέρα από τις μεταφορές των δεμάτων, παλετών κ.λπ.

Ταξίδι διάσωσης στις Ηνωμένες Πολιτείες για τρεις γιγάντιους θαλάσσιους ίππους: Τον Οκτώβριο του 2023, η DHL μετέφερε τρεις πελώριους θαλάσσιους ίππους στις ΗΠΑ, διανύοντας περισσότερα από 1.000 μίλια από το Σινσινάτι του Οχάιο των ΗΠΑ έως το Ορλάντο της Φλόριντα. Από εκεί μεταφέρθηκαν με φορτηγό που διέθετε κατάλληλη δεξαμενή στην πόλη Τάμπα. Τα ζώα ζύγιζαν περίπου 750 έως 1.000 κιλά. Οι ζωολογικοί κήποι στο Σινσινάτι και στην Τάμπα συνεργάστηκαν για τη φροντίδα τους. H DHL τους μετέφερε αρχικά σε ειδικά κατασκευασμένα κοντέινερ-δεξαμενές και με μια προγραμματισμένη για τον σκοπό αυτό πτήση. Ένας κτηνίατρος παρακολουθούσε τα ζώα καθ' όλη τη διάρκεια της πτήσης.

Πέντε ατμομηχανές από τις Η.Π.Α. στο Περού: Τον Σεπτέμβριο του 2023, η DHL μετέφερε πέντε μεταχειρισμένες ατμομηχανές με πλοίο περίπου 3.000 μίλια από την πόλη Χιούστον των Η.Π.Α. μέχρι το Κάλαο στο Περού. Αγοράστηκαν από περουβιανή σιδηροδρομική εταιρεία, κάθε ατμομηχανή είχε μήκος πάνω από 20 μέτρα και ζύγιζε 186 τόνους. Τοποθετήθηκαν όλες προσεκτικά σε ένα πλοίο χρησιμοποιώντας τους γερανούς του πλοίου. Μια ομάδα ειδικών χρειάστηκε περίπου δύο μήνες για να σχεδιάσει σχολαστικά κάθε βήμα, υπολογίζοντας τις διαδικασίες, δημιουργώντας σχεδιαγράμματα, ελέγχοντας υλικά και σταθμίζοντας πιθανές διαδρομές. Το πλοίο βρισκόταν σε δρομολόγιο για δώδεκα ημέρες – μέσω του Κόλπου του Μεξικού και της διώρυγας του Παναμά μέχρι τις ακτές του Περού.

Το κλειδί που έσωσε το πουλί: Γρήγορη παράδοση για έναν φτερωτό φίλο: Τον Απρίλιο του 2023, η DHL έκανε δυνατή τη διάσωση της τελευταίας στιγμής για ένα μικρό πουλί που είχε ανάγκη. Ένας άνδρας από τη Γερμανία είχε κλειδώσει το διαμέρισμά του και πήρε κατά λάθος το κλειδί μαζί του στο ταξίδι του στην Τυνησία. Στο διαμέρισμα, το πουλάκι χρειαζόταν επειγόντως φαγητό και νερό, έτσι ο άντρας έπρεπε να στείλει αμέσως το κλειδί πίσω στην πατρίδα του. Μέσα σε λίγες μόνο ώρες, η DHL μετέφερε το κλειδί 1.200 μίλια από το αεροδρόμιο της Τύνιδας στο κέντρο της DHL στη Λειψία. Μια ομάδα της DHL εντόπισε γρήγορα το κλειδί εν μέσω πολλών άλλων αποστολών από την Τυνησία. Η σύντροφος του ταξιδιώτη πήρε το κλειδί απευθείας από την αποθήκη της Λειψίας. Αργότερα, έστειλε στη DHL ένα ευχαριστήριο γράμμα, επιβεβαιώνοντας ένα ευτυχές αποτέλεσμα: κατάφερε να φτάσει στο πουλί εγκαίρως – χωρίς να σπάσει η πόρτα.

DHL
PreviousNext