Τροχοί & TIR

Οι Σταθμοί Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στην Πελοπόννησο

Στην έγκριση των περιβαλλοντικών όρων για την κατασκευή των Σταθμών Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου, στην περιοχή της Πάτρας, προχώρησε η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων της Περιφέρειας Δυτική
Τετάρτη 25/01/2023 - 12:05
Κοινοποίηση στα Social Media

Στην έγκριση των περιβαλλοντικών όρων για την κατασκευή των Σταθμών Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου, στην περιοχή της Πάτρας, προχώρησε η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ύστερα από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας, Λάμπρου Δημητρογιάννη.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης που διεξήχθη τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023, ο κ. Δημητρογιάννης περιέγραψε αναλυτικά όλα τα τεχνικά και λειτουργικά στοιχεία των έργων Φυσικού αερίου, με τα οποία πρόκειται να τροφοδοτηθούν οι επιχειρηματικές μονάδες της βιομηχανικής περιοχής, καθώς και το τοπικό δίκτυο διανομής της πόλης της Πάτρας. Παράλληλα, ανέλυσε όλα τα στάδια κατασκευής των έργων, καθώς και την διαχείριση των περιβαλλοντικών παραμέτρων. Η εισήγηση του κ. Δημητρογιάννη έγινε αποδεκτή από τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών της επιτροπής.

Επίσης, τις προηγούμενες ημέρες προηγήθηκε συνάντηση του κ. Δημητρογιάννη με το Διευθύνοντα Σύμβουλο της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ) Μάριο Τσάκα, καθώς επίσης στελέχη αυτής, προκειμένου να επιλυθούν οι τελευταίες τεχνικές δυσκολίες για τους σταθμούς φυσικού αερίου στο Αγρίνιο και το Πύργο.

Σημειώνεται ότι τις επόμενες ημέρες, αναμένεται να ολοκληρωθεί και η περιβαλλοντική αδειοδότηση του Σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στο Αγρίνιο, ώστε να τεθεί σε ισχύ η έναρξη κατασκευής των μεγάλων αυτών ενεργειακών έργων.

Με βάση τις τελευταίες εξελίξεις, ο κ. Δημητρογιάννης δήλωσε: «Η έλευση του φυσικού αερίου στη Δυτική Ελλάδα οδεύει πλέον στο δρόμο της υλοποίησης. Η ολοκλήρωση των περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων και η διεκπεραίωση των σύνθετων  τεχνικών ζητημάτων, μας επιτρέπει πλέον να εστιάσουμε στο στάδιο της κατασκευής των Σταθμών Υγροποιημένου  Φυσικού Αερίου, όπως και στο σχετικό  χρονοδιάγραμμα. Τους τελευταίους μήνες, με την συνεχή και άψογη συνεργασία των στελεχών της Περιφέρειας και της Δ.Ε.Δ.Α. επιλύθηκαν πολλά ζητήματα και επισπεύστηκαν τα χρονικά δεδομένα. Για ακόμη μια φορά, θα ευχαριστήσω τον Διευθύνων Σύμβουλο της ΔΕΔΑ Μάριο Τσάκα για τη διαρκή υποστήριξή του στο μεγάλο αυτό ενεργειακό έργο της Δυτικής Ελλάδας».

PreviousNext