Τροχοί & TIR

Όμιλος Motor Oil: Νέα επένδυση στην παραγωγή πράσινης ενέργειας

Ο Όμιλος Motor Oil έκανε ακόμη ένα βήμα στην υλοποίηση στρατηγικών επενδύσεων και κομβικών έργων δημιουργώντας αξία για την ελληνική οικονομία και την κοινωνία. Η MORE, θυγατρική εταιρεία του Ομίλου
Παρασκευή 26/05/2023 - 16:07
Κοινοποίηση στα Social Media
Φωτό: Motor Oil
Φωτό: Motor Oil

Ο Όμιλος Motor Oil έκανε ακόμη ένα βήμα στην υλοποίηση στρατηγικών επενδύσεων και κομβικών έργων δημιουργώντας αξία για την ελληνική οικονομία και την κοινωνία.

Η MORE, θυγατρική εταιρεία του Ομίλου Motor Oil, απέκτησε το 75% της UNAGI A.E., η οποία κατέχει 51% μερίδιο σε χαρτοφυλάκιο φωτοβολταϊκών έργων σε διάφορα στάδια συνολικής ονομαστικής ισχύος 1,9 GW στην Ελλάδα.

Με ορίζοντα το 2030, ο Όμιλος προχωράει στο μεγαλύτερο επενδυτικό πλάνο έργων με γνώμονα τον ενεργειακό μετασχηματισμό, τα οποία θα υπερβούν τα €4 δισ., σε πολλά και διαφορετικά πεδία, με επικέντρωση σε 4 πυλώνες ανάπτυξης: Τον πυλώνα συνεχούς ενίσχυσης της αποδοτικότητας του Διυλιστηρίου και του εύρους των προϊόντων του. Τον πυλώνα του Ηλεκτρισμού, την Κινητικότητας και των Νέων Τεχνολογιών. Τον σημαντικό πυλώνα Ανανεώσιμων πηγών Ενέργειας και τον τελευταίο του Φυσικού Αερίου και των ανανεώσιμων & εναλλακτικών καυσίμων με επικέντρωση στην Κυκλική Οικονομία. Η θυγατρική του Ομίλου διαθέτει ήδη εγκατεστημένη ισχύ ανανεώσιμης ενέργειας περίπου 800 ΜW, έχοντας συγκροτήσει ένα πλούσιο χαρτοφυλάκιο που αποτελείται από αιολικά, φωτοβολταϊκά και υδροηλεκτρικά έργα.

Μετά την εξαγορά της Anemos RES και τη σημερινή συναλλαγή η MORE (Motor Oil Renewable Energy) θα διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο έργων ΑΠΕ και συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας σε διάφορα στάδια ανάπτυξης, περισσότερων από 3,0 GW.

PreviousNext